Стадион Тотенхема: Јединствени гламур од милијарду фунти

Нови стадион Тотенхема у Лондону, на коме фудбалери Црвене звезде играју вечерас утакмицу Лиге шампиона, најмодернији је на планети са укупном вредношћу од преко милијарду фунти. Меч Тотенхема и Црвене звезде можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а његов ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Спортско здање које одузима дах отворено је прошле године у априлу, капацитета је 62.062 места и мултифункционално је, односно користи се и за НФЛ и музичке концерте тако што се травната подлога "увуче" унутар стадиона и замени је синтетичка.

На сваком кораку упадљив је гламур, почев од дигиталних грбова два тима и Лиге шампиона, савременог и распрострањеног медија центра, конференцијске хале као у биоскопу, па све до травнатог тепиха и трибина које иду чак девет спратова у вис.

Све то и не чуди с обзиром да је, према речима власника клуба Данијела Левија, стадион коштао вртоглавих милијарду фунти, с тим да су трошкови додатно нарасли и за 200 милиона више проузроковани Брегзитом, курсом валуте и другим променама.

Саграђен је на месту старог "Вајт Харт Лејна", још увек нема право име, али се код Енгеза одомаћио израз "Нови Вајт Харт Лејн".

Зато сав гламур лепо жели да наплати клуб из северног Лондона пошто тражи за наслов стадиона чак 200 милиона фунти кроз 10-годишњи уговор.

И на таквом месту фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 сат покушаће да направе подвиг против прошлосезонског финалисте Лиге шампиона.

Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а њен ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво