Легенда Манчестера: Пре 30 година проблеме смо решавали у пабу...

Пре 30 година, Манчестер јунајтед је одиграо једну од најлошијих сезона у историји. Вив Андерсон, легенда "ђавола", испричао је острвским медијима да су старији играчи одвели екипу у паб и остали тамо док нису решили све проблеме. На крају те 89/90 сезоне Манчестер је завршио лигу на 13. месту, али је освојен ФА куп.

Манчестер јунајтед налази се у великој кризи, како игара тако и резултата. Прст се упире у Олеа Гунара Солскјера, а острвски медији већ му увелико траже замену на месту менаџера "ђавола".

Пре 30 година, када је Јунајтед сезону почео неочекивано лоше, старији играчи одвели су екипу у паб, где су остали док нису решили неспоразуме. Тако бар тврди легенда Вив Андерсон.

"Нешто је морало да се уради. И то смо морали ми играчи, не менџер. Тако су Робо (Брајан Робсон) као капитен и неколико старијих играча преузели на себе иницијативу", почео је своја присећања Андерсон.

После осам утакмица, Јунајтeд је те сезоне забележио очајан старт – две победе, две нерешене партије и чак четири пораза, па су медији већ тражили оставку Алекса Фергусона.

"Робо, Стив Брус и ја знали смо да нешто морамо да урадимо. наредили смо екипи да после тренинга сви заједно одемо у један паб у центру. План је био да останемо тамо док не рашчистимо све неспоразуме. Наша форма била је неприхватљива, ми смо Манчестер јунајтед и нешто је морало да се уради", каже Андерсон.

Јунајтед је сезону завршио на 13. мсто у лиги, али је освојен ФА куп, победом над Кристал Паласом у финалу.

Слична ситуација је и ове сезоне. После осам утакмица, "ђаволи" су забележили две победе, три ремија и три пораза, а следи им дуел са првопласираним Ливерпулом, који има свих осам победа.

Да ствар буде гора по Јунајтед, Солскјер нe може да рачуна на повређенe Пола Погбу и Давида Де Хеу.

Поједини острвски медији преносе да је Макс Алегри врло близу потписивања уговора са Манчестером, као и да је победа над Ливерпулом једини начин да Норвежанин задржи посао.

После Ливерпула, екипу Јунајтеда очекује гостовање у Београду и меч са Партизаном у Лиги Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво