Балаков: Нисам чуо расистичка скандирања

Селектор фудбалске репрезентације Бугарске Красимир Балаков изјавио је да није чуо расистичка скандирања навијача на утакмици против Енглеске, у квалификацијама за ЕВРО 2020.

Енглеска је у Софији однела тријумф од 6:0, а утакмица је два пута била прекидана у првом полувремену због расистичког скандирања домаћих навијача.

"Нисам чуо скандирања. Видео сам да је судија прекинуо утакмицу, али морам рећи да се не ради само о понашању бугарских навијача већ и енглеских, који су звиждали и викали током химне Бугарске. Током другог полувремена узвикивали су неприхватљиве пароле нашим навијачима", рекао је Балаков, а пренео Би-Би-Си.

Стадион "Васил Левски" био је делимично затворен због сличних испада навијача на утакмицама са Косовом и Чешком, али Балаков каже да се не ради о расизму.

"То (расизам) се до сада није догодило. Имамо тај проблем откако је Енглеска требало да дође у Бугарску и три недеље смо слушали како људи причају о свему осим о фудбалу. Мислим да то није прави начин да се припремите и играте утакмицу. Ако се тврдње испоставе тачне, заиста нам је жао", рекао је Балаков, а преводилац је додао да су дисциплинске мере Уефа наметнуте због "истакнуте заставе организације коју не забрањује бугарски закон".

После меча реаговао је и бугарски премијер Бојко Борисов, који је министру спорта наложио да прекине све везе са Бугарском фудбалском унијом (БФУ).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво