Партизану недостаје дисциплина, Европа не прашта промашаје

Фудбалски тренери ће вам од првог тренинга у петлићима тражити да свакога дана дајете максимум, будете посвећени и дисциплиновани. Партизану је управо то недостајало у дуелу са Аз Алкмаром – дисциплина.

Не у смислу да су играчи српског клуба ушли у утакмицу мислећи "лако ћемо", већ да у тренуцима када је требало, нису поштовали формацију, систем, тактичке постулате, озбиљност ситуације, квалитет и намере противника.

Црно-бели су одиграли нерешено 2:2 против Аз Алкмара у првој утакмици групне фазе Лиге Европе, у којој су две трећине времена имали играча више.

Тренер Саво Милошевић поново се одлучио за стандардну формацију 4-2-3-1 – у шпицу напада нашао се Умар Садик, иза њега су били Такума Асано, Бибрас Натхо и Зоран Тошић, док је обезбеђење требало да представљају Саша Здјелар и Александар Шћекић.

На клупи је остао повратник Лазар Марковић, као и Сејдуба Сума, који су шансу добили у другом полувремену.

Од почетка сусрета било је јасно да црно-бели имају потенцијала да нашкоде противнику, пошто су се бочни играчи добро убацивали из другог плана. Посебно опасни били су брзоноги Јапанац и Нигеријац, али им је недостајало концентрације у завршници.

Тошић је такође у неколико наврата припретио, али је први пад концентрације Аз Алкмар сурово казнио.

Асано је у 13. минуту изгубио лопту на противничкој половини, уследио је одличан дугачак пас ка Усами Идрисију, који је једним потезом избацио двојицу чувара и додао до Мајрона Боадуа. У ситуацији 2 на 1 голман Владимир Стојковић је био немоћан и Калвин Стенгс је лагано затресао мрежу.

Кренули су играчи Арнеа Слота офанзивније, покушавали брзом разменом додавања да пронађу просторе између линија, али је Партизан успео да се ослободи притиска.

У 27. минуту је Израелац фантастичним додавањем пронашао Асана који је избегао офсајд и побегао одбрани. Јонас Свенсон га је оборио и судија Марко Гуида му је оправдано показао пут у свлачионицу.

Црно-бели су сиутацију са играчем више искористили да додатно помере линије, Здјелар је пришао ближе некадашњем плејмејкеру московског ЦСКА и кренуо да диктира ритам на средини терена, па домаће играче није омео ни велики промашај Асана.

Садик је борбену и на тренутке квалитетну партију, крунисао у финишу полувремена када је изнудио једанаестерац, који је Натхо хладнокрвно реализовао и донео егал на петнаестоминутној паузи.

Бројне прилике Асана коначно је неутралисао Натхо и донео потпуни преокрет (2:1), показавши да ће бити предводник тима ове сезоне.

Међутим, када је требало да се изврши додатни притисак и сломи отпор ривала, догодио се хладан туш на стадиону у Хумској. Једна дубинска лопта прелетела је по ко зна који пут лоше постављеног Немању Милетића и Боаду је савладао Стојковића.

Покушао је Милошевић увођењем офанзивних играча, али му то није помогло и Партизан је на старту такмичења у Европи остао без победе коју је имао "у џепу".

Стратег црно-белих мораће добро да продрма поједине играче и објасни им да себичност не сме да се толерише (Асано), да колику год жељу имају, морају на уму прво имати интересе екипе (Садик), да се од прошлости не живи (Милетић), као и да тимски морају много боље да реагују испред сопственог, али и противничког шеснаестерца.

Чињеница је да ће се у Земунелу поново највише радити на завршници напада јер се у Лиги Европе морају користити и најмање шансе.

Наравно, има много и детаља којима Милошевић може бити задовољан, па ће Партизан имати прилику да већ почетком следећег месеца дође до нових бодова у групи Л, када ће противник бити Астана.

Надамо се и прве победе...

Никола Ђукић (NikolaDjukic43)

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво