Скенер Звездиних противника

Пред Црвеном звездом је шест врло интересантних дуела у групи Б Лиге шампиона. Звезда са Бајерном није играла од 2007, са Тотенхемом од 1972. године, док их против Олимпијакоса очекују први дуели у Уефиним такмичењима.

Црвена звезда се никада није састајала са Олимпијакосом у европским надметањима, док је против Тотенхема Звезда играла само једном, и то у осмини финала Купа Уефа 1972-73. године када је наш тим у Београду славио са 1:0 голом Лазаревића, док је у Лондону било 2:0 за Тотенхем који је те сезоне испао у полуфиналу од Ливерпула.

Што се тиче дуела са Бајерном, историја је сасвим другачија.

Црвена звезда је у сезони 1979-80. први пут одмерила снаге са Баварцима. После пораза у Минхеу од 2:0, наш тим је славио у Београду са 3:2, и остао без четвртфинала, међутим 1990-91. у полуфиналу Купа шампиона, Звезда је славила у Немачкој са 2:1, док је у Београду било историјских 2:2, након којих је Звезда у финалу савладала Олимпик из Марсеља и постала шампион Европе.

Последњи меч против Бајерна шампион наше земље одиграо је 2007-08 у групној фази Купа Уефа, када су Баварци славили са 3:2.

Тотенхем је прошлогодишњи финалиста Лиге шамиона, а тим Маурисија Покетина на терену предводе Хари Кејн, Лукас Мура, Деле Али, Кристијан Ериксен и Сон. На голу је искусни Иго Лорис, док одбраном командују Алдервејрелд, Санчез и Вертонген.

Отишао је бек Трипије, али је дошао суперталентовани Аргентинац Ло Селсо - велики адут екипе на средини терена.
Окосницу Бајерновог тима чине играчи који су дуго у тиму, голман Нојер, Кимих, Боатенг, Алаба, Алкантара и Левандовски. Нови су бекови, Французи Павар и Ернандез, а највеће појачање су добили доласком Бразилца Кутиња, али и искусног Хрвата Перишића.

Што се Олимпијакоса тиче, са клупе их предводи Португалац Педро Мартинс, и располаже тимом препуним интернационалаца.

Предњаче његови сународници, голман Жозе Са, дефанзивац Семедо и креатор игре Данијел Поденсе, док уз Бразилца Гуиљермеа, на средини терена игра тима у многоме зависи од летошњег појачања, искусног Француза Валбуене. У навали, Мартинс може да рачуна на Мароканца Ел Арабија који је бриљирао у плеј-офу против Краснодара, потом на Шпанца Герера и нашег Лазара Ранђеловића који је такође био двоструки стрелац против Краснодара у квалификацијама.

Узбудљиво ће бити и у групи А где ћемо гледати дерби између Реала и Пари Сен Жермена, Манчестер Сити не би требало да има проблема око проласка у осмину финала у групи Ц, док ће у Д групи Симеонеов Атлетико поново морати на мегдан Кристијану Роналду.

Другу годину за редом у истој групи ће играти актуелни шампион Европе Ливерпул и Наполи, а поред њих у групи Е ће играти и Салцург и Генк.

У Ф групи су чак три бивша шампиона Европе, међу којима је Барселона велики фаворит, док ће групе Х и Г бити прилично изједначене, без изразитих фаворита.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво