Фернандо Торес одиграо последњи меч у каријери

Фернандо Торес одигроа је у Јапану последњи меч своје феноменалне професионалне каријере.

Некадашњи фудбалер мадридског Атлетика, Ливерпула, Челсија, завршио је каријеру у 35. години као члан екипе Саган Тосу. Овај тим је поражен од Висел Кобеа, за који играју Андрес Инијеста и Давид Виља, резултатом 6:1.

Торес је забележио 110 наступа за Шпанију, освојивши два Европска првенства (био стрелац у оба финала), а био је и део тима који је постао првак света 2010. године.

„Тражио сам посебан моменат да окончам своју каријеру, мислим да сам га нашао", рекао је Торес.

„Почели смо далеко од рефлектора, великих стадиона и пажње јавности. Од тада смо поделили хиљаде успомена и емоција, пре него што смо освајали трофеје за нашу земљу", написао је Инијеста у отвореном писму објављеном у листу „Ел Мундо Депортиво".

Торес је почео каријеру у Атлетико Мадриду, пре него што је 2007. године прешао у Ливерпул за 20 милиона фунти. Тамо је одиграо 142 утакмице и постигао је 81 гол.

Четири године касније прелази у Челси за тадашњи британски рекорд од 50 милиона фунти.

Иако на Стамфорд Бриџу није успео да понови голгетерску форму, био је члан екипе која је 2012. године освојила Лигу шампиона. Освојио је и ФА Куп, а постигао је гол у победи у финалу Лиге Европе против Бенфике 2013. године.

 

Након 45 голова у 172 утакмице у Челсију и четворомесечне позајмице у Милану, вратио се у Атлетико 2014. године. Изгубио је у финалу Лиге шампиона 2016. године, али је две године касније освојио другу Лигу Европе. Одмах затим одлази у Јапан.

Торес је, са 38 голова, трећи најбољи стрелац у историји шпанске селекције.

„Током каријере постао је легенда због својих квалитета. Оставио је неизбрисив траг на терену али и у срцима свих оних са којима је радио", саопштио је Атлетико.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво