Реми у Нишу, Флора у другом колу

Раднички – Флора 2:2 (0:0). Фудбалери Радничког нису успели да надокнаде минус од два гола из Талина и ремијем у Нишу са Флором завршили су такмичење у Европи. Нишлије доминирале током целог сусрета, али је први гол гостију одлучио победника двомеча. Флора ће у другом колу квалификација за Лигу Европе играти против Ајнтрахта.

Желели су играчи Радничког да пред својим навијачима надокнаде минус од два гола из првог меча, али у томе нису успели. На крају, нису успели ни да савладају естонски тим, који наставља такмичење у квалификацијама за Лигу Европе.

Изабраници Сима Крунића имали су теренску иницијативу, више лопту у свом поседу, али нису успели да то и материјализују, док су с друге стране допустили противнику да два пута затресе мрежу Кнежевића.

У првих 45 минута утакмице на "Чаиру" није виђено ништа вредном помена. Естонци су се умешно бранили, док су играчи Радничког само ударцима са дистанце покушавали да савладају голмана Игонена.

Измене које је извршио Крунић у наставку уродиле су плодом. Управо је резервиста Михајловић лепим ударцем главом крунисао најбољу акцију НИшлија на мечу, за предност од 1:0.

Ипак, Флора у 80. минуту стиже до поготка који је решио питање победника двомеча. Комбиновали су штопери Куск и Пург, а овај други погодио мрежу Кнежевића.

Раднички се није предавао и у 84. минуту стигао је до нове предности. Још један резервиста Чумић искористио је додавање Стојановића и рутински преварио Игонена.

Нишлије су у финишу меча кренули ка голу ривала са свим снагама, али уместо поготка уследила је казна.

Лепик је у контранападу изашао један на један са голманом Кнежевићем, заобишао га и ставио тачку на овај двомеч.

Раднички је завршио учешће у квалификацијама за Лигу Европе већ у првом колу, док ће Флора у другој рунди играти против немачког Ајнтрахта из Франкфурта.

Овако је протекао меч у Нишу:

22.34 – Крај меча, Раднички – Флора 2:2, Естонци иду у друго коло.

22.33 – ГОЛ! Флора у надокнади времена стиже до изједначења, стрелац је Лепик.

22.24 – ГОООЛ! Раднички поново води, голом Чумића у 84. минуту! Мало је времена остало, Нишлијама су за пролаз потребна још два гола!

22.20 – ГОЛ! Флора стиже до изједначења у 80. минуту, стрелац је Пург.

22.13 – Трећа измена у тиму Радничког, уместо Јирке у игри је Чумић.

22.08 – ГОООЛ! Раднички води од 68. минута голом резервисте Стефана Михајловића, после одличног центаршута Тодоровског!

21.58 – Две измене врши Симо Крунић. Уместо Батровића и Бојовића у игри су Мелег и Михајловић.

21.45 – Настављен је меч.

21.29 – Полувреме без голова у Нишу. Раднички је бољи ривал, али Крунићеви играчи не успевају да нађу пут до мреже естонског тима.

21.13 – Покушао је капитен Саша Стојановић из слободног ударца, лопта пролази поред леве стативе Игоненовог гола.

20.53 – Раднички је добро ушао у меч, има теренску иницијативу, али нема озбиљнијих прилика за гол. Немања Томић опробао је ударац са дистанце, али голман Игонен је на месту.

20.43 – Почео је меч.

20.40 – Играчи две екипе изашли су на терен стадиона "Чаир", утакмица почиње за неколико минута.

20.00 – Судијска екипа задужена за правду на мечу у Нишу је из Чешке, а предводи је Збињек Проске.

19.45 – Познати су састави тимова:

Раднички: Кнежевић, Тодоровски, Л. Ђорђевић, Остојић, С.Ђорђевић, Бондаренко, Батровић, Стојановић, Јирка, Томић и Бојовић;

Флора: Игонен, Камс, Куск, Пург, Јарвелаид, Крејда, Ајнсалу, Ливак, Милер, Васиљев и Сорга.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво