И суд немилосрдан, десет година суспензије за Скендербег

Суд за арбитражу у спорту одбацио је жалбу албанског фудбалског клуба Скендербег, којег је Уефа казнила десетогодишњом забраном наступа у европским куповима. Тим из Корче кажњен је и са милион евра због намештања утакмица.

"На основу доступних доказа, веће Арбитражног суда закључило је да је Скендербег одговоран за намештање утакмица, као и да је одлука Дисциплинске комисије Уефе добро одмерена и исправна. У складу са тим, одбија се жалба", наводи се у саопштењу Суда за арбитражу у спорту.

Дисциплинска комисија Уефе казнила је, у марту прошле године, албански Скендербег са десет година суспензије и милион евра казне због намештања мечева у европским клупским такмичењима.

Одлуку о казни потписао је председник Дисциплинске комисије Уефе, Аустријанац Томас Партл.

Европски фудбалски челници су ову одлуку донели после широке истраге која је показала да су челници Скендербега манипулисали резултатима пратећи "нелогичан и ирационалан" ток уплате новца на неколико кладионичарских сајтова. Уефа је истрагом установила да лица повезана са албанским клубом, уз директну помоћ људи из самог клуба, манипулишу резултатима како би стекли финансијску корист.

Први меч је онај против Крусејдерса из Северне Ирске, где Уефа "не види нити један разлог, осим императива кладионице, због чега су тимови инсистирали свим силама да постигну барем четири гола". Други меч је из истог квалификационог циклуса, а одигран је 25. августа 2015. године против Динама из Загреба.

Преостала два меча, која прате исте обрасце синхронизованог понашања кладилаца и фудбалера, са португалским Спортингом и московском Локомотивом у Лиги Европе.

Овде можете прочитати како је Скендербег намештао мечеве са Крусејдерсом, загребачким Динамом...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се