Узбудљив меч у Лучанима, Звезда у финалу Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде и Младости одиграли су веома интересантан меч у Лучанима, који је бројем и квалитетом прилика потпуно надоместио одсуство резултатске неизвесности који му је претходио (Црвена звезда је славила резултатом 4:1 у првом мечу). Реванш је завршен без голова - 0:0.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије после сезоне паузе (2017. године у финалу изгубили од Партизана, 2018. године у четвртфиналу од њих је боља била Мачва из Шапца).

Предност из првог дуела двомеча са екипом Младости из Лучана, који је окончан резултатом 4:1, лишио је меч недоумица у питању коначног исхода, али као да је баш то растеретило фудбалере екипе из Драгачева. Младост је створила више шанси на утакмици, од којих су неке биле изразито добре.

Црвена звезда је, са своје стране, свакако умела да узврати, те је читав меч попримио, из угла гледалаца, веома пријатну ноту, иако самих погодака није било.

Црвена звезда је тако наставила пут да једну веома успешну сезону оконча дуплом круном, коју није освојила од 2007. године.

Финале Купа Србије, у којем чека бољег из дуела Партизан – Раднички Ниш, на програму је 23. маја у Нишу.

Овако је протекао меч у Лучанима:

19.21 – Утакмица је завршена...

19.19 – У надокнади времена две сјајне прилике за младост. Прва није искористио Бојић, другу Милошевић, обе је саботирао голман Борјан.

19.10 – Узвраћа Црвена звезда. Марко Марин погађа стативу, након чега и Филип Стојковић шутира поред гола.

19.08 – Просто је невероватно како Младост није успела да постигне барем један гол до сада. Андрић је овога пута шутирао, Борјан је поново интервенисао.

18.56 – Нова прилика за Младост, поново је Одита могао да буде стрелац!

18.52 – Најбољу прилику на мечу пропушта Младост! Одита, који је заменио Бојовића, погодио је стативу у ситуацији када је гол Борјана био потпуно празан (или, прецизније, небрањен). 

18.49 – Готово надреална секвенца пред голом домаћина. Прво је Росић одбранио ударац Павкова, потом се Шатара саплео о лопту, која је практично била намештена за ударац фудбалеру Црвене звезде из идеалне позиције, али се Шатара бацио и главом избио лопту. Нема голова у Лучанима, али свакако није у питању незанимљив сусрет...

18.43 – Доста занимљив низ ситуација, прво пред голом Младости, непосредно потом и пред голом Црвене звезде. Шутирали су Иванић и Радивојевић, одбранили су Росић и Борјан.

18.17 – Крај првог дела...

18.14 – Нова, практично дупла прилика за шампиона Србије. Прво је Марин шутирао, Росић је поново интервенисао, да би потом ударац Павкова био изблокиран.

18.13 – Узвраћа Црвена звезда... Јовичић шутира са дистанце, млади голман Росић не дозвољава да лопта свој пут оконча у мрежи коју брани.

18.10 – Сјајна прилика за Младост, некадашњи фудбалер Напретка и Чукаричког Бојић био је у прилици да угрози гол који брани Борјан.

18.03 – Доста слабији ритам утакмице од неопходног да би се променио резултат у односу на онај почетни. Младост за нијансу опаснија од црвено-белих.  

17.50 – Неколико интересантних ситуација пред голом оба тима. Најбољу прилику имао је Тумбасевић, фудбалер домаће екипе.

17.31 – Меч је почео... 

17.11 – За екипу Младости ће играти Росић, Андрић, Лековић, Милошевић, Шатара, Пејовић, Тумбасевић, Бојић, Радивојевић, Јовановић и Бојовић.

17.05 – Састав Црвене звезде...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво