Криза Партизана траје, преокрет Спартака у Хумској

Фудбалери суботичког Спартака победили су Партизан у Хумској резултатом 3:1 у утакмици 27. кола Суперлиге Србије. Партизан је дошао до раног вођства, али су Суботичани преокренули и продубили кризу "црно-белих". Нишки Раднички је савладао Земун у гостима са 1:0.

Спартак је остварио важан тријумф у борби за плеј-оф, сада има 29 бодова колико и деветопласирана Војводина, док је Партизан после трећег узастопног пораза на трећој позицији са 51 бодом, чак 17 мање од Радничког из Ниша.

Нишлије су у истом термину славиле у Земуну резултатом 1:0, а стрелац јединог поготка био је Радован Панков у завршници утакмице.

Утакмица пред поприлично празним трибинама у Хумској почела је великом офанзивом Партизана, у трећем минуту је Рикардо Гомес пропустио велику шансу, да би само неколико минута касније домаћин добио пенал.

Један играч Суботичана је захватио лопту руком у казненом простору, судија Милош Миловановић није имао дилему, а Гомес био сигуран реализатор.

По постигнутом голу играчи Жарка Лазетића кренули су још офанзивније, али је Спартак врло брзо успео да изједначи. Играо се 18. минут када је Стефан Денковић на левој страни прихватио лопту, наместио се на десну ногу и погодио ближи угао, казнивши лоше постављање голмана Владимира Стојковића.

Гости су успоставили контролу, а Партизан већ у првом полувремену остао без двојице стандардних играча – због повреда су морали да изађу Н. Г. Милетић и Данило Пантић.

Нерешеним исходом отишло се на одмор, по повратку са паузе Немања Николић је пропустио добру шансу, да би казна стигла у 50. минуту на другој страни.

После гужве у казненом простору, лопта се одбила до Дејана Ђенића, који је са ивице петерца затресао мрежу и донео Суботичанима преокрет.

Наставак сусрета донео је благу иницијативу "црно-белих", добре покушаје имали су Николић, Закарић и резервиста Зоран Тошић, али без већег успеха. Спартак је успео да одоли и у самом финишу сусрета преко Немање Обрадовића потврди тријумф.

Раднички из Ниша савладао је Земун у гостима са 1:0.

Једини гол постигао је Панков. Раднички је други на табели са 68 бодова, 17 више од Партизана, а четири мање од лидера табеле Звезде.

Радник је победио Напредак са 1:0, голом Миловановића.

У последњој утакмици дана, Мачва је на свом терену савладала Пролетер са 2:1. Гости су повели голом Човића у првом полувремену, да би у наставку Ђоковић са два поготка донео победу екипи из Шапца.

Ток меча:

16.57 – Крај утакмице: Спартак је победио Партизан!

16.54 – ГООООЛ – Спартак решио дилеме у Хумској! Изузетан контранапад извели су играчи Спартака, Обрадовић се најбоље снашао у 93. минуту и погодио за 1:3.

16.52 – У другом минуту надокнаде добар покушај Николића, Партизан опет нема среће са завршницом.

16.48 – Партизан не успева да припрети: неколико пута су домаћи играчи покушавали, али су завршавали акције чим уђу у казнени простор.

16.42 – Још једна велика прилика за Закарића. Добио је везиста Партизана лопту искоса са леве стране, шутирао из изгледне позиције, али је голман Остојић био добро постављен.

16.38 – Након нешто мирнијег периода, у којем није било шанси, Спартак је пропустио могућност да реши питање победника. Денковић је шутирао са 17 метара, Стојковић је ухватио "живу лопту".

16.30 – Играчи Жарка Лазетића покушавају на све начине да дођу до изједначења. Последњи у низу шутирао је леви бек Милетић, али ни он није погодио за изједначење.

16.26 – Одличан ударац Тошића из слободног ударца, лопта одлази мало изнад пречке.

16.24 – Партизан све опасније прети, веома близу је био Гомес, изашао један на један, али је голман Спартака на време интервенисао.

16.22 – Два пута левоноги играчи Партизана покушавају са дистанце. Гађали су Шеховић и Тошић, без превеликог успеха.

16.17 – Последња измена у Партизану – Небојша Косовић ушао уместо Шћекића.

16.13 – Пречка је спасла "црно-беле" после ударца главом Денковића, неколико минута после другог гола.

16.10 – ГОООЛ! Спартак је преокренуо у Хумској! После гужве у казненом простору у 50. минуту, лопта се одбила до Дејана Ђенића, који је са ивице петерца затресао мрежу и донео Суботичанима преокрет – 1:2.

16.08 – Одлична прилика за Николића на старту другог полувремена. Тошић је у 48. минуту лепо прошао поред чувара, вратио повратну до нападача, али је његов ударац прошао мало поред леве стативе.

16.05 – Почео други део утакмице.

15.49 – Крај првог полувремена у Хумској, резултат на утакмици Партизана и Спартака је 1:1.

15.39 – Друга принудна измена у међу "црно-белима", сада је Пантић морао напоље због повреде. Од 40. минута играће Зоран Тошић.

15.33 – На другој страни Денковић опет покушава са дистанце, Стојковић овога пута одбија у корнер.

15.32 – Добра прилика за Гомеса, који је изблокиран. Здјелар је лепим додавањем пронашао Шћекића у казненом простору, он главом спустио до нападача, али је одбрана реаговала на време.  

15.27 – Пех за Партизан, десни бек Милетић неће моћи да настави меч због повреде скочног зглоба коју је зарадио када га је саиграч Валијенте нагазио. Милетић је сам напустио терен, а ушао је Шеховић.

15.19 – Спартак умало до експресног преокрета, али је Главчић шутирао преко пречке на повратну Денковића. Њему је засметао један саиграч и омео га да упути бољи ударац са неких 15 метара.

15.17 – ГОООЛ! Спартак стиже до изједначења у Хумској! Било је очигледно да су Суботичани дошли до даха, а убрзо су постигли и гол. На левој страни је лопта дошла до Стефан Денковића, који се наместио на десну ногу и погодио доњи леви угао.

15.15 – Партизан је и после постигнутог гола нападао, али је у 15. минуту Спартак могао до прилике. Међутим, нападач је био у офсајду.

15.08 – ГОООЛ! Партизан води од осмог минута са 1:0. Сигуран извођач најстроже казне био је Рикардо Гомес.

15.07 – Пенал за Партизан! Овога пута судија Милош Миловановић није имао дилему јер је један играч Суботичана неопрезно играо руком у шеснаестерцу.

15.03 – Прва велика прилика за Партизан. Тражили су црно-бели пенал после центаршута са десне стране и покушаја Гомеса. У наставку акције је гађао и Закарић, али је био замало непрецизан.

15.00 – Почео је меч у Хумској!

14.25 – Састави екипа:

Партизан: Стојковић – Н. Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Н. Г. Милетић – Шћекић, Здјелар, Закарић, Пантић – Николић, Рикардо
Спартак: Остојић – Текијашки, Керкез, Оташевић, Милошевић - Главчић, Маричић – Туфегџић, Ђенић, Денковић – Обрадовић

14.20 – У истом термину играју Земун и нишки Раднички, од 16 часова састају се Радник и Напредак, док од 18.00 Мачва дочекује Пролетер из Новог Сада.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво