Тошић: Дерби је шанса да се приближимо Звезди

Најискуснији фудбалер Партизана Зоран Тошић свестан да је "вечити" дерби права прилика да се његов тим приближи Црвеној звезди на табели Суперлиге Србије.

Тошић истиче да га радује победа на гостовању Бачкој (3:0) и да доноси дозу самопоуздања пред дуел на "Маракани", али и меч пре тога са Пролетером у Хумској.

"Морамо да наставимо да ређамо победе, поготово што је дерби близу и да бисмо у што бољем расположењу дочекали ту утакмицу. Желимо да се приближимо ривалу и нема боље шансе од дербија. То нам је прилика да се укључимо у трку", рекао је Тошић за клупски сајт.

Некадашњи српски репрезентативац признаје да црно-белима недостају победе у низу.

"Драго ми је што смо у Бачкој одиграли утакмицу баш онако како смо желели. Фали нам континуитет да заређамо победе и да вратимо поштовање према Партизану, да се противници поново плаше када играју против нас".

Он је додао да је почетак пролећног дела сезоне отворен на прави начин.

"Битно је било да започнемо други део сезоне победом. Отворили смо је на време и олакшали сами себи да имамо мирнију утакмицу. Без примљеног гола, три постигнута, леп почетак", поручио је бивши везиста Манчестер јунајтеда, Келна и московског ЦСКА.

Тошић, асистент код првог гола Немањи Николићу, наглашава да и даље није на свом најбољем нивоу.

"Асистирао сам случајно, али битно је да смо постигли погодак. После дужег времена сам почео утакмицу, то ми је најбитније од свега. Још сам далеко од правог ритма и знам да могу много боље. Осећам се доста добро, сигуран сам да ће форма да се подиже из утакмице у утакмицу. Могу да помогнем екипи и бићемо још бољи", закључио је Тошић.

Партизан и даље има 15 бодова мање од лидера Црвене звезде, као и шест мање од нишког Радничког, али ће се пред плеј-оф поделити бодови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво