Звезда против Напретка наставила низ победа у Суперлиги

Црвена звезда – Напредак 3:0 (1:0). Лидер шампионата Црвена звезда победом над крушевачким Напретком наставила је серију победа у Суперлиги Србије. Голове на првом мечу 20. кола постигли су Симић у 13, Вешковац (аутогол) у 60, и Бен у 79. минуту. Наредни меч црвено бели играју већ у уторак када на стадион „Рајко Митић“ долази Пари Сен Жермен.

Црвена звезда остварила је и 18. победу у домаћем шампионату и наставила досадашњу серију добрих резултата.

Домаћин је до вођства стигао голом Вељка Симића који је после акције из прекида упутио шут са око 20 метара и савладао голмана гостију који је успео само да окрзне лопту.

Имала је Звезда неколико добрих прилика до краја полувремена. Прво је Павков погодио стативу, а потом и Ебесилио пречку из слободног ударца.

На други гол се чекало до 60. минута. Одбрамбени фудбалер Крушевљена Душан Вешковац неспретно је реаговао када је после корнера, који је извео Бен, послао лопту у своју мрежу.

Коначни резултат меча поставио је Ел Фарду Бен после велике грешке одбране гостију у 79. минуту постигавши свој девети погодак у првенству.

Навијачи Звезде су у 27. минуту симболичним ватрометом обележили јубилеј и освајање Интерконтиненталног купа у Токију.

Наредни меч у домаћем првенству црвено-бели настављају гостовањем Чукаричком, док Напредак дочекује Раднички из Ниша.

Звезда је прва на табели са 56 бодова, а екипа Напретка је тренутно на петом месту са 33 бода.

Остале утакмице 20. кола Суперлиге Србије играће се у недељу.

Недеља: Динамо - Вождовац (13), Мачва - Радник (13), Раднички Ниш - Спартак Суботица (13), Земун - Младост (13), Бачка - Војводина (17), Пролетер - Чукарички (17), Рад - Партизан (17).

Ток меча:

20.52 - Крај меча, Црвена звезда - Напредак 3:0.

20.40 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 3:0. Фантастичан погодак најбољег стрелца тима Ел Фарду Бена у 79. минуту. Звезда користи велику грешку одбране Напретка, Јовичић асистира најбољем стрелцу црвено белих који постиже свој девети погодак у Суперлиги.

20.20 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 2:0 против Напретка. Трагичар је Вешковац који у 60. минуту постиже аутогол после центаршута Бена.

20.20 - Велика прилика за Симића да постигне још један погодак на мечу. Родић је послао одличан пас у простор, Симић сјајно ситрчао контру али његов шут брано голман гостију.

20.06 - Настављен је меч, без промене у саставима...

19.47 - Полувреме у Београду, Црвена звезда - Напредак 1:0.

19.45 - Најбоља прилика за Напредак на мечу, Петровић је пробио Звездину одбрану по левој страни и сервирао лопту Аливодићу који шутира поред стативе.

19.43 - Одличан шут Ебесилија из слободног ударца зауставља пречка, много среће за голмана гостујуће екипе...

19.20 - Још једном Павков у прилици, његов шут одлази поред гола. Притисак црвено-белих у овом периоду меча.

19.18 - Сјајна прилика за Звезду којој је мало фалило да дуплира предност, Павков шутира главом али лопта погађа стативу...

19.14 - ГОООЛ! Црвено-бели воде против Напретка са 1:0. Вељко Симић је шутирао у 13. минуту са око 20 метара а голман Перовић није баш најспретније реаговао. Претходно је Ндиаје морао да напусти терен због повреде.

19.01 - Почео је дуел на стадиону "Рајко Митић", црвено-бели први су кренули са центра.

18.53 - Не тако сјајни услови за игру у Београду, меч ће се играти по хладном и кишовитом времену. Главни судија меча биће Александар Васић.

18.42 - Познати су и састави тимова уочи меча на "Маракани":

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Стојковић, Дегенек, Родић, Јованчић, Крстичић, Бен, Ебесилио, Симић и Павков.

Напредак: Никола Петровић, Боранијашевић, Вешковац, Маринковић, Немања Петровић, Баха, Костић, НДиаје, Вулић, Вукановић и Аливодић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво