Без изненађења у Напуљу, пораз Звезде под Везувом

Фудбалери Наполија савладали су Црвену звезду резултатом 3:1, у петом колу групне фазе Лиге шампиона. Домаћин је славио головима Хамшика у 11, Мертенса у 33. и 52, док је пораз ублажио Мохамед Ел Фарду Бен у 75. минуту. Од премијерног наступа у Лиги шампиона црвено-бели се опраштају 11. децембра мечом против Пари Сен Жермена у Београду.

Наполи, велики фаворит у овом мечу, одлично је отворио меч па је брзо и лако дошао до предности.

После корнера, Никола Максимовић је био највиши у скоку, пребацио лопту на другу стативу, а тамо је био Марек Хамшик и Наполи је повео. Играо се 11. минут.

Могли су домаћи и пре до гола, али је феноменалан покушај Мертенса петом зауставио Борјан.

Звезда је могла до изједначења, после једног одличног напада који је креирао Марко Марин.

Сачувао је Марин лопту, проиграо Симића, овај шутирао, али је Оспина, истина уз велике проблеме, сачувао мрежу.

Звезда се полако ослобађала и играла све боље и боље, али јој Наполи није допустио да се разигра, већ је контролисао ситуацију на терену.

Кулибали је имао опасан покушај главом, али је Борјан одбранио.

Ипак, голман Звезде ништа није могао у 33. минуту, када је Дрис Мертенс спретно реаговао на убацивање са бока, и сместио лопту у мрежу.

У другом делу игре, Владан Милојевић је у ватру бацио младог Јовељића, који је прилику добио уместо Николе Стојиљковића.

Наполи је започео друго полувреме баш као и прво - брзим голом.

Марек Хамшик је феноменално проиграо Мертенса, а Белгијанац још једном савладао Борјана, овај пут за 3:0.

А онда, тренутак генијалности Марка Марина. Прво је задржао лопту пред казненим простором Наполија, а потом луцидним додавањем избацио одбрану домаћих и сервирао лопту Бену, који је савладао Оспину.

И Јованчић је добио прилику, уместо Срнића, а Звезда је у неколико наврата запретила домаћим фудбалерима, али без неког већег успеха.Није превише кључало под Везувом, али ће зато кључати у групи и последњем колу.

Наполи је овом победом доспео на прво место (девет бодова), а други је ПСЖ са осам. Шест има Ливерпул, док је Звезда последњепласирана са четири бода.

У последњем колу, Звезда дочекује ПСЖ, док ће Ливерпул бити домаћин Наполију.

Овако је протекао меч:

22.51 - Крај меча. Наполи – Црвена звезда 3:1.

22.44 - Одличан ударац Ебесилија са дистанце, Оспина је уз велике напоре сачувао мрежу.

22.35 - Ебесилио је на терену, уместо Симића.

22.31 - Жути картон за Јованчића који је повлачио Алана за дрес.

22.16 - ГОООЛ! Бен је погодио за 3:1. Али, какво додавање Марка Марина! Невероватно додавање за Бена, којим је избацио читаву одбрану и сервирао лопту Бену за гол.

22.11- ГОООЛ! Опет Дрис Мертенс. Феноменално додавање Хамшика, Белгијанац је добро шутирао, Борјан имао руке на лопти, али је она ипак завршила у мрежи.

22.04 - Почело је друго полувреме, Милојевић је шансу указао младом Јовељићу, који је на терену уместо Николе Стојиљковића.

21.48 - Полувреме.

21.78 - Жути картон за Крстичића, који је спречио контранапад Наполија.

21.33 - ГОООЛ! Мертенс је сналажљив пред голом Звезде, одлично је реаговао на убацивање са бока и савладао Борјана.

21.27 - Једноставна и врло опасна акција Наполија - Кулибали је изнео лопту, на крају шутирао главом, Борјан сјајно регује и само корнер за Наполи.

21.21 - Велика прилика за Звезду! Марин је дивно сачувао лопту и проиграо Симића, али је Оспина одбранио његов ударац. Покушао је Симић и из другог пута, али је Албиол стигао пре до лопте и отклонио опасност.

21.18 - Звезда је припретила преко Срнића, али је његов ударац са дистанце био непрецизан.

21.10 - ГОООЛ! Наполи је повео против Звезде, преко капитена Марека Хамшика. Максимовић је био највиши у скоку, лопту само закачио и пребацио на другу стативу, а Хамшик из петерца сместио у мрежу.

21.07 - Добар дриблинг Инсињеа, избацио је Бабића лако, али је слабо шутирао, право Борјану у руке.

21.05 - Какав напад Наполија и каква шанса! Први напад домаћих, Каљехон је проиграо Мертенса, Белгијанац сам пред Борјаном, покушао је атрактивно - петом, али је голман Звезде сачувао мрежу.

21.02 - Леп напад Звезде по десној страни, где су комбиновали Стојиљковић и Бен, али без опасности на крају, лопта је у рукама Давида Оспине. Голман Наполија се повредио приликом судара са нападачем Звезде, указује му се помоћ.

21.00 - Почео је меч, први напад има домаћа екипа.

19.55 - Познати су састави тимова.

Наполи: Оспина, Максимовић, Албиол, Кулибали, Руи, Хамшик, Алан, Руиз, Каљехон, Мертенс, Инсиње.

Звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Срнић, Крстичић, Бен, Марин, Симић, Стојиљковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво