Звезда сигурна у Сурдулици против Динама

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Сурдулици екипу Динама са 3:0 у мечу 16. кола Суперлиге Србије. То је црвено-белима 15. тријумф у шампионату, и убедљиво су први на табели са 46 бодова.

Црвена звезда је на гостовању у Сурдулици успела да упише победу у доста комбинованом саставу који је изабрао Владан Милојевић.

Партизан је као домаћин савладао Радник са 2:0.  

Стрелци за црвено-беле били су Стојиљковић, Бабић и Симић.

Динамо је солидно отворио меч и скоро пола сата игре био равноправни ривал, играо отворено и често се налазио на противничкој половини.

Ипак Звезда је у 30. минуту стигла до предности, након велике грешке одбране Динама и голмана Ђурића. Након што су му вратили лопту његови штопери, Ђурић је изван 16 метара кренуо у дриблинг, након чега му је Стојиљковић украо лопту и пред празним голом је убацио у мрежу.

Од тог тренутка Звезда је стекла потпуну иницијативу и била знатно бољи ривал, али у наредних 15 минута није било промене резултата.

Почетком другог полувремена, тачније у 48. минуту, Ебесилио је након скраћеног корнера левом ногом убацио лопту у шеснаестерац ривала, одакле Бабић добрим скоком и ударцем главом постиже погодак за 2:0.

Звезда до трећег гола стиже у 56. минуту, када је најбољу акцију на мечу крунисао голом Симић. Марин је променио Звездин посед са леве на десну страну ка Хајдину, овај из прве одиграо повратну лопту за Симића, који са ивице шеснаестерца таокђе из првог додира, ефектно постиже гол.

До краја меча су се ређале шансе на обе стране, али није било промене резултата.

Звезда је уписала 15. победу у 16 одиграних утакмица и налази се на првом месту табеле Суперлиге са 46 бодова, девет више од другопласираног Радничког, а 13 од "вечитог ривала" Партизана који је трећи.

У наредном колу Звезда 24. новембра гостује Радничком у Нишу, а Партизан дочекује Динамо. 

Распоред данашњих утакмица: Мачва - Спартак 0:0, Бачка - Вождовац 1:0, Партизан - Радник 2:0, Земун - Чукарички 0:3 , Динамо - Црвена звезда 0:3, Младост - Војводина 1:0, Рад - Напредак (18).

Овако су протекли мечеви "вечитих":

16.50 – Крај меча, победа Звезде над Динамом од 3:0.

16.16 – Симић пропушта шансу да постигне нови погодак. Марин га је одлично упослио, Симић је успео да издржи дуел са штопером Динама, али је шутирао поред гола Врањанаца.

16.14 – Од 56. минута Звезда води са 3:0, Симић постиже гол. Најбољу акцију на мечу крунише Вељко Симић. Марин је левом ногом послао веома добар дијагонални пас ка Хајдину на десној страни, овај из прве враћа до Симића, који такође из првог контакта са лоптом је смешта у мрежу Динама.

16.11 – Најбоља прилика за Динамо на мечу, након центаршута главом је покушао Недељковић са пар метара од гола, али његов ударац брани Поповић.

16.10 – Велику шансу за Звезду не користи Симић. Одлично га је упослио Ебесилио, Симић је побегао одбрани и офсајд замци, изашао један на један са голманом Динама, којег је покушао да заобиђе, али му није пошло за ногом.

16.06 – ГООЛ! Звезда води са 2:0 од 48. минута, Бабић је стрелац. Након корнера Звезде, Ебесилио је центрирао левом ногом, а најбољи у скоку у противничком шеснаестерцу био је Бабић.

16.03 – Настављен је меч...

15.47 – Крај првог полувремена, након 45 минута Звезда води са 1:0.

15.45 – Добру шансу за Звезду пропушта Ебесилио. Побегао је одбрани Динама фудбалер Звезде, али искоса са десне стране шутирао поред гола.

15.29 – ГООЛ! Звезда води од 29. минута, Стојиљковић је стрелац. Грешка одбране Динама која је вратила лопту голману Ђурићу, који је губи у дуелу са Стојиљковићем, након чега нападач Звезде није имао тежак посао пред празном мрежом.

15.15 – Након 15 минута игре нема много узбуђења, Динамо игра отворено против Звезде и успео је да створи неколико ситуација пред голом Поповића, ипак нема конкретне завршнице. Звезда са друге стране осим шута Гобељића преко гола, без шанси.

15.01 – Почео је меч у Сурдулици.

14.55 – Познати су састави тимова Динама и Звезде:

Динамо: Ђурић, Станковић, Вешковац, Гашић, Сићовић, Ђуришић, Карапанџић, Павишић, Недељковић, Сурака, Димитров.

Звезда: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић, Јовичић,Ебисило, Милић, Марин, Симић, Стојиљковић. 

14.53 – Завршене су утакмице које су почеле у 13 часова. Резутлати:  Партизан - Радник 2:0 (1:0), Мачва - Спартак 0:0, Бачка - Вождовац 1:0 (0:0), Земун - Чукарички 0:3 (0:1).

14.48 - ГОООЛ! Партизан води са 2:0. Лопта је дошла до Ивановића у казненом простору, уследио је одличан ударац са око четрнаест метара, голман гостију је био немоћан. Играо се 89. минут.

14.21 - Велика шанса за Партизан. Рикардо је са ивице петерца шутирао главом, а Стевановић је успео да избаци лопту са гол линије.

14.12 - Две сјајне шансе за црно-беле на старту другог полувремена, прво своју шансу није искористио Обрадовић, а потом је Рикардо био сам испред голмана, али је Васиљевић одличном интерненцијом успео да избије лопту у корнер.

13.48 - Крај првог полувремена, резултати:  Партизан - Радник 1:0, Мачва - Спартак 0:0, Бачка - Вождовац 0:0, Земун - Чукарички 0:1

13.43 - ГОООЛ! Партизан води са 1:0. Стрелац је Рикардо у 42. минуту. Акција црно-белих по левој страни, Обрадовић је избацио Рикарда, који се нашао сам пред голманом Васиљевићем, уследио је шут, голман је успео да закачи лопту, али се она откотрљала у гол пре него што је до ње стигао одбрамбени играч. 

13.30 - После пола сата игре на стадиону Партизана нема голова. Црно-бели имају теренску иницијативу, створили су неколико прилика пред голом Радника, али је голман Васиљевић успео да изађе као победник. Највећу прилику пропустио је Рикардо у 29. минуту. Гости прете, углавном, из контранапада. Имали су једну стопостотну шансу, али је изостала реализација.

13.00 - Почели су мечеви: Партизан - Радник, Мачва - Спартак, Бачка - Вождовац, Земун - Чукарички

12.30 - Познати су састави тимова:

Партизан: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић, Здјелар, Пантић, Ђерлек, Јанковић, Николић, Рикардо. 

Радник: Васиљевић, Миловановић, Жарковић, Стевановић, Пантелић, Младеновић, Ковачевић, Ф. Стојановић, Николић, Керемех, Златановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара