Црвена звезда наставља низ, савладан је Рад

Црвена звезда – Рад 3:1 (2:0). Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу у Супер лиги Србије, у 12. колу савладан је Рад. Црвено-бели су први на табели са 34 бода испред Радничког који је сакупио 27. Рад је тренутно на 10. месту са 13 бодова.

Црвена звезда је направила сјајну увертиру пред гостовање Ливерпулу у Лиги шампиона, на свом терену савладала је комшије са Бањице. Доминирала је Звезда током целе утакмице, стварала шансе постизала голове. Рад је ретко претио, ипак успео је да стигне до гола и тиме ублажи пораз.

Тврда утакмица у првом делу игре. Црвена звезда је нападала, Рад се углавном бранио и претио из контранапада. Црвено-бели су „кружили" око шеснаестерца гостију, који су успели да затворе све прилазе свом голу.

Неколико полу шанси које су пропустили играчи Звезде, пре свих Боаћи, Срнић и Ебисилио. Први део игре остаће упамћен и по повреди Стојковића, који је напустио терен а заменио га је Сумаила.

Црвено-бели су повели у 39. минуту. Фантастичан центаршут Ебисилија, Боаћи је највиши у скоку и главом матира голмана Рада.

Бележимо још једну шансу за Звезду, Симић је упутио лопту ка Боаћију у висини петерца, али је голман Марковић успео да закачи лопту и скрене њену путању тако да нападач домаћих није успео да је захвати.

Звезда је удвостручила предност у 45. миуту. Са десне стране центаршут је упутио Дегенек, на супротној страни је пронашао Гобељића који сјајним ударцем тресе мрежу Марковића.

Гобељић је у 53. минуту покушао да центрира, али је лопта добила чудну путању и голман Марковић је крајњим напором успео да је одбије у корнер.

Нови гол црвено-бели су постигли у 57. минуту. Полуконтру је повукао Срнић, који проналази Боаћија. Овај се устремио ка казненом простору, побегао чувару и прецизним ударцем погодио ближи угао голмана Марковића.

Рад је коначно запретио у 73. минуту. Пропуштена је велика шанса. После корнера лопта је прелетела на другу страну, али Михајловић није успео да затресе мрежу Црвене звезде.

Гости су смањили предност Звезде у 78. минут. Михајловић је пресекао напад домаћина, одмах је упослио Маринковића, који је обишао истрчалог Борјана и пласирао лопту у мрежу.

Након примљеног гола Звезда је створила неколико стопостотних шанси, али голман Марковић је успео да сачува своју мрежу.

Раднички је био сигуран против Земуна 2:0 головима Синише Бабића. Тријумф је забележио и Пролетер против Мачве 1:0 у Новом Саду.

Резултати и стрелци:

Вождовац - Младост 1:1 (Луковић 80 - Одита 58)
Црвена звезда - Рад 3:1 (Боаћи 39, 57, Гобељић 45+2 - Маринковић 78)
Напредак - Радник 1:1 (Ндаје 26 - Пантелић 64)
Пролетер - Мачва 1:0 (Човић 63)
Раднички - Земун 2:0 (Бабић 28, 42)

Петак:
Чукарички - Војводина 1:0 (Мудрински 90+3)

Недеља:
Спартак - Партизан (13 сати).


Табела: Црвена звезда 34 бода, Раднички 27, Чукарички 25, Партизан 24 (-1), Младост 19, Напредак 18, Пролетер 17, Војводина 15, Рад 13, Мачва 13, Бачка 12, Вождовац 12, Земун 9, Радник 9, Спартак 8 (-1), Динамо 6

Ток утакмице:

20.55 - Крај утакмице. Црвена звезда - Рад 3:1.

20.53 - Крај утакмица, резултати:  Напредак - Радник 1:1 (1:0), Пролетер - Мачва 1:0 (0:0), Раднички - Земун 2:0 (2:0).

20.40 - ГОООЛ! Рад смањује предност Звезде на 3:1. Гости су пресекли напад Звезде, Михајловић проналази Маринковића, који је успео да обиђе Борјана и пласира лопту у мрежу.

20.19 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 3:0. Полуконтра црвено-белих по левој страни, Црнић одлично упошљава Боаћија, који је умакао свом чувару, улетео у казнени простор и са око шест метара погодио ближи угао голмана Марковића, играо се 57. минут

19.47 - Полувреме, резултати: Звезда - Рад 2:0, Напредак - Радник 1:0, Пролетер - Мачва 0:0, Раднички - Земун 2:0.

19.45 - ГОООЛ! Црвена звезда води против Рада са 2:0. Центаршут Дегенека са десне стране, на другој страни у висини петерца на њу је налетео Гобељић и закуцао је у мрежу.

19.40 - ГОООЛ! Црвена звезда води против Рада са 1:0. Сјајан центаршут Ебисилија искористио је Боаћи и главом савладао голмана гостију.

19.30 - Без озбиљнијих шанси на обе стране. Звезда има теренску иницијативу, већи посед лопте.

19.00 - Почео је меч ...

18.45 - Састави тимова:

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Дегенек, Бабић, Гобељић, Јовичић, Крстичић, Срнић, Ебисилио, Симић, Боаћи.

Рад: Марковић, Вицо, Перендија, Шипчић, Тричковић, Баиновић, Петровић, Живковић, Маринковић, Младеновић, Михајловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво