Девето коло Суперлиге у сенци дербија

Дуел фудбалера Партизана и Црвене звезде, 158. првенствени, обележиће 9. коло Суперлиге Србије овог викенда. У сенци недељног дербија у суботу се игра шест мечева, у Новом Саду Војводина чека Вождовац, у дербију југа Раднички из Ниша иде у Сурдулицу...

Многи су први овосезонски судар вечитих ривала у Хумској означили као прекретницу - за Звезду која би у случају тријумфа потврдила доминацију као учесник Лиге шампиона и наставила максималан учинак у домаћем такмичењу, а за Партизан да с правом јури титулу, иако му је намењена улога аутсајдера.

Црвена звезда има свих седам победа, али су и црно-бели у налету откад је Зоран Мирковић тренер, с пет везаних победа, а новом би сменили на врху табеле актуелног шампиона, истина уз меч више.

У сенци недељног дербија игра се шест мечева дан раније, у Новом Саду Војводина чека Вождовац, у дербију југа Раднички из Ниша иде у Сурдулицу, а врањански Динамо у Крушевац.

Рад и Мачва се састају на Бањици, Младост и Пролетер у Лучанима, а Земун и Бачка у Горњој вароши.

Фудбалери Чукаричког победили су суботички Спартак са 3:1 (1:0), у уводној утакмици 9. кола Суперлиге Србије.

Тим са београдског Бановог брда до петог тријумфа у првенству дошао је на свом терену головима младог Слободана Тедића у 13, као и у финишу Огњена Мудринског у 78. и Асмира Кајевића у 83. минуту. Суботичани су успели само да изједначе преко Ноборуа Шимуре у 52. минуту.

Распоред утакмица

Субота:

Напредак - Динамо Врање (16 сати)
Земун - Бачка (16)
Младост - Пролетер (19)
Рад - Мачва (19)
Радник - Раднички Ниш (19)
Војводина - Вождовац (19)

Недеља:

Партизан - Црвена звезда (19)

Табела: Црвена звезда (-1) 21 бод, Партизан 19, Чукарички 18, Раднички 17, Младост 15, Напредак 10 (-1), Рад 10, Мачва 10, Војводина 9, Пролетер 8, Вождовац 8, Земун 8, Бачка 8, Спартак 7, Радник 7, Динамо 3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво