Србија савладала Француску и приближила се пласману међу шест најбољих екипа

Србија – Француска 3:2 (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16). Одбојкаши Србије забележили су још једну драматичну победу на Светском првенству, пошто су у пет сетова савладали Француску. Изабраници Николе Грбића приближили су се тако пласману међу шест најбољих екипа на турниру. Наредни меч Србија игра против Аргентине (субота, 16.00).

Одбојкашка репрезентација Србије забележила је још једну велику победу на Светском првенству, пошто је у пет сетова и скоро два и по сата игре савладала Француску.

Изабраници Николе Грбића остварили су пету победу на шампионату, учврстили се на другом месту Групе Х и значајно се приближили пласману међу шест најбољих екипа које ће се наћи у завршници турнира.

Француска је боље почела меч, освојила први сет са 25:22 и имала предност у већем делу другог дела игре. Ипак, у тим тренуцима Србија креће са знатно бољом игром и стиже до изједначења у сетовима – 26:24.

"Орлови" су доминирали у трећем сету (25:20), "триколори" у четвртом (25:18), па се ушло у тај-брејк.

Екипе су се смењивале у вођству, да би Французи дошли до три меч-лопте. Србија је спасла све три и после преокрета решила пети сет у своју корист – 18:16.

Најбољи играч на утакмици био је Александар Атанасијевић, који је освојио невероватних 38 поена.

Иначе, ово је била прва победа српских одбојкаша од Француске после пуних седам година.

Србија је тако задржала друго место у Групи Х, иза Пољске, са два бода више од данашњег ривала. Уколико у суботу (16.00) савладају Аргентину, "орлови" би практично обезбедили пласман међу шест најбољих екипа на Светском првенству.

Овако је протекао меч:

18.28 – Србија добија пети сет са 18:16.

Велика борба у петом сету. Французи су имали три меч-лопте, али Србија још једном после преокрета долази до велике победе.

18.02 – Француска осваја четврти сет са 25:18.

Лако Французи долазе до четвртог сета, истовремено до изједначења од 2:2. Грбић је у завршници сета одморио главне снаге, очекује нас велика борба у одлучујућем сету.

17.33 – Србија осваја трећи сет са 25:20.

Одличан трећи сет за српске одбојкаше, који су имали предност од почетка сета. Одбили су изабраници Николе Грбића све нападе Француза и воде са 2:1 у сетовима.

17.04 – Србија осваја други сет са 26:24.

Велики преокрет направили су "орлови" у другом сету. Французи су водили са 8:5 и 16:11, да би Србија стигла до 19:19. "Триколори" су имали две сет-лопте, али Србија преокреће и стиже до изједначења у сетовима.

16.29 – Француска осваја први сет са 25:22.

Водили су "триколори" од почетка меча, имали предност од 8:4 и 16:13 на техничким тајм-аутима, али су "орлови" у неколико наврата стизали чак и до изједначења. Ипак, у финишу сета Французи не посустају и добијају први део игре.

16.00 – Почео је меч између Србије и Француске.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се