Рукавина: Препуцавања нам не иду у прилог, позивам на мир

Један од најискуснијих репрезентативаца Србије Антонио Рукавина позвао је на смиривање тензија после препуцавања Луке Миливојевића и Матије Настасића са селектором Младеном Крстајићем пред гостовање у Литванији на почетку Лиге нација.

Фудбалери Лука Миливојевић и Матија Настасић поручили су да неће играти за репрезентацију док је Крстајић селектор, изразивши незадовољство његовим односом према њима и статусом у тиму.

"Никоме не иде у прилог да се око репрезентације прича негативно и да је лошија атмосфера око терена. Ипак, ми смо навикли дужи низ година на такве ствари, али бих позвао на мир. Не иде да се свађамо и препуцавамо преко медија, свима је у интересу да се преко Лиге нација квалификујемо на Европско првенство", рекао је Рукавина на аеродрому Никола Тесла пре пута за Литванију.

Рукавина би у Литванији требало да прослави јубилеј - 50. меч за репрезентацију.

"Сваком играчу када уђе у репрезентацију је жеља да дође до великог броја утакмица, посебно ако се ради о 50. или 100. Други број ми је немогућ, али ми и 50. меч значи и имаћу посебан мотив у Литванији", рекао је Рукавина и додао да би морао да постоји план око увођења млађих играча из Суперлиге и то не само на његовој позицији десног бека, која је дефицитарна.

Дефанзивац Астане је признао да је после Мундијала у Русији веровао да се опростио од националног тима.

"Чак сам и дао изјаву да се опраштам, не зато што желим, већ сам мислио да је то природни пут и да долазе млађи".
О првом противнику у Лиги нација каже да неће бити лако славити на незгодном гостовању.

"Играли смо са Литванијом раније, крећи је терен, подлога је другачија и нисмо навикли. Покушаће да нас победе, идемо и ми на победу и верујем да ћемо до ње доћи", истиче он.

Његов саиграч из репрезентације Никола Миленковић верује у успешан старт у новоформираном такмичењу.

"Идемо у Литванију са амбицијом да победимо, али смо свесни да данас сви играју фудбал. Припремили смо се на најбољи могући начин, верујемо у себе и у тријумф. Јако је битно да се прва утакмица отвори победом, желеће то и Литванци, очекујем јак отпор", рекао је Миленковић.

Млади штопер истиче да је искључиво фокусиран на утакмицу и да мора да се "гледа само напред".

"Да ли ћу да почнем? Није на мени да одлучујем, већ на селектору. Његова је увек последња", рекао је фудбалер Фиорентине и уз осмех поручио да не зна да ли је тренер мадридског Атлетика Дијего Симеоне посебно гледао њега или само сина Ђованија.

Селектор Крстајић на аеродрому није давао изјаве новинарима, али ће они врло вероватно вечерас добити одговоре око Миливојевића и Настасића на конференцији за медије у Виљнусу.

Утакмица између Литваније и Србије игра се у четвртак у Виљнусу од 20.45.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво