Убедљив тријумф Звезде на почетку Суперлиге

Фудбалери Црвене звезде савладали су Динамо из Врања са 3:0, у првој утакмици Суперлиге Србије. У другој утакмици првог кола, Војводина и Младост у Новом Саду одиграли нерешено 1:1.

Црвена звезда успешно је почела одбрану титуле, пошто је у утакмици првог кола Суперлиге на свом терену савладала Динамо из Врања са 3:0 (1:0).

Црвено-бели су утакмицу почели у знатно измењеном саставу у односну на тим који је успешно пребродио прво коло квалификација за Лигу шампиона, али то се није одразло на резултат.

Гости из Врања оставили су солидан утисак, нарочито у првом полувремену, али им је у наставку понестало снаге, па је Звезда стигла до сигурне победе.

Динамо је најбољу прилику на мечу пропустио већ у другом минуту, када је нападач из Гане Сурака погодио стативу Звездиног гола.

Домаћин је преузео иницијативу, Јованчић је у 18. минуту погодио стативу, а исти играч је у 41. минуту донео предност Звезди од 1:0.

Црвено-бели су удвостручили предност већ у 51. минуту, када се млади Дејан Јовељић добро снашао у казненом простору гостију и затресао мрежу солидног голмана Ђурића.

Млади нападач Звезде могао је да се прослави на овом мечу, али је пропустио две изгледне шансе.

Коначан резултат утакмице поставио је Милан Јевтовић у 76. минуту, после доброг контранапада домаћег тима.

Звезда већ у уторак игра први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона, а на стадиону "Рајко Митић" противник ће бити литванска Судува.

У другој утакмици првог кола, Војводина и Младост из Лучана одиграли су нерешено 1:1. Домаћи су повели голом Фофане, да би изједначење гостима донео Димић у првом делу сусрета.

Партизан у недељу гостује код Радника у Сурдулици са намером да потврди добре игре и лак пролаз преко Рудара из Пљеваља у квалификацијама за Лигу Европе.

Систем такмичења остао је непромењен, играће се 30. кола после чега се деле бодови у плеј-офу и плеј-ауту, а једина новина је што је уведен и бараж меч за екипу која заврши на 14. месту, тачно изнад зоне за испадање.

Распоред 1. кола Суперлиге:

Петак: Црвена звезда - Динамо 3:0 (Јованчић 41, Јовељић 51, Јевтовић 76)

Војводина - Младост 1:1 (Фофана 13 – Димић 29)

Субота: Чукарички - Земун (20), Напредак - Рад (20), Вождовац - Бачка (20),

Недеља: Радник - Партизан (19), Раднички Ниш - Пролетер (20),

Понедељак: Спартак - Мачва (17).

Овако је протекао први дан у фудбалској Суперлиги: 

21.53 – Крај утакмице у Београду, Црвена звезда – Динамо 3:0.

21.53 – Завршен је меч у Новом Саду, Војводина – Младост 1:1.

21.38 – ГОЛ! 3:0 за Звезду у 76. минуту, гол је постигао Милан Јевтовић!

21.14 – ГОЛ! 2:0 за Звезду од 51. минута, стрелац је млади Дејан Јовељић!

21.08 – Настављено је и у Београду. 

21.03 – Настављен је меч у Новом Саду.

20.50 – Полувреме и у Београду, Црвена звезда – Динамо 1:0.

Добра утакмица на стадиону "Рајко Митић" у првих 45 минута. Звезда је бољи ривал, што је крунисала и поготком у финишу првог дела, али и гости из Врања су оставили одличан утисак.

20.48 – Полувреме у Новом Саду, Војводина – Младост 1:1.

20.45 – ГОЛ! Звезда стиже до предности у 41. минуту, стрелац је новајлија Душан Јованчић! Претходно је Дегенек погодио стативу Динамовог гола.

20.32 – ГОЛ! Младост стиже до изједначења 1:1 у Новом Саду, стрелац је Димић!

20.23 – И Звезда погађа стативу – Одлично је шутирао Јованчић са 20-ак метара.

20.15 – ГОЛ! Војводина води од 13. минута у Новом Саду голом Исмаила Фофане!

20.07 – Прва прилика на мечу за госте из Врања, Сурака погађа стативу у другом минуту.

20.05 – Почео је меч у Београду.

20.04 – Минут ћутања на стадиону "Рајко Митић" у част недавно преминулим фудбалским функционерима Горану Буњевчевићу и Бранимиру Бабарогићу.

20.02 – Почео је меч Новом Саду.

19.53 – Од 20 часова у Новом Саду играју и Војводина и Младост.

19.51 – Динамо ће своју дебитантску утакмицу у Суперлиги почети у следећем саставу: У. Ђурић, Сићовић, Антић, Димитров, Н. Ђурић, Илић, Павишић, Сегун, Сурака, Тасић и Вукајловић.

19.50 – Звезда ће против Динама из Врања наступити у следећем саставу: Поповић, Гобељић, Бабић, Дегенек, Терзић, Јовичић, Јованчић, Мелег, Ебисилио, Јевтовић и Јовељић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво