Мамић пуштен на слободу, обустављен поступак изручења

Челник ФК Динамо Здравко Мамић на данашњем рочишту пред Судом БиХ у Сарајеву изјаснио се да је против изручења Хрватској, а после 12 сати пуштен је на слободу. Суд БиХ донео је одлуку о обустављању поступка изручења Мамића Хрватској, пренела је Фена.

"Суд је утврдио да је господин Мамић држављанин БиХ и да уговором о изручењу између Хрватске и БиХ у овом случају није предвиђена могућност изручење", рекао је Мамићев адвокат Здравко Рајић.

Рајић је истакао да је, што се тиче захтева Хрватске за изручењем, односно захтева Интерпола за хапшењем, поступак окончан.

То, како је додао, значи да је Мамић слободан човек и да се може слободно кретати по БиХ.
Мамић је јутрос на рочишту у сарајевском суду рекао да је поносан што је држављанин БиХ и поновио да не жели изручење у Хрватску, јер му тамо неће бити загарантовано поштено суђење.

На рочишту су потврђени основни подаци о његовом идентитету, те је утврђено да му је пребивалиште у Томиславграду, а да има и матични број у Босни и Херцеговини, што је, како одбрана тврди, коначан доказ да је држављанин БиХ.

"Поносан сам што сам држављанин Босне и Херцеговине", рекао је Мамић судији Суда БиХ Татјани Косовић.

Мамић је ухапшен у четвртак у Међугорју, у БиХ, по потерници Хрватске, где је првостепено осуђен на 6,5 година затвора због малверзација у спорту.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво