Гардијан: И Лампард код Маријане Ковачевић

Фудбалер Челсија Френк Лампард последњи је у низу играча енглеске Премијер лиге који је допутовао у Србију на третман код докторке Маријане Ковачевић, пише британски дневник Гардијан.

Лампард ће покушати да убрза опоравак од повреде бутног мишића која га је задесила док је наступао за репрезентацију Енглеске. Везиста плаваца би, према проценама лекара, требало да са терена одсуствује око три недеље.

Стручи штаб Челсија, који је у Београд послао и клупског доктора Брајана Инглиша, нада се, ипак, да би 31-годишњи фудбалер после третмана код Маријане Ковачевић могао да заигра и на врло битном сусрету са Арсеналом, који се игра већ 29. новембра.

Докторка Ковачевић је пажњу страних и домаћих медија привукла када је прошле недеље у британској штампи објављено да су се код ње лечили Робин ван Перси из Арсенала, пабло Забалета и Венсан Компани из Манчестер Ситија, као и чланови Ливерпула Јоси Бенајун, Глен Џонсон, Алберт Ријера и Фабио Аурелио.

Сви Ливерпулови играчи већ се се вратили тренинзима, а Бенајун, коме је првобитно била предвиђена пауза од месец дана, данас је већ играо на сусрету са Манчестер Ситијем и чак се уписао у листу стрелаца.

Маријана Ковачевић се прославила третманом масаже са коњском плацентом, али се Лампард није подвргао таквом начину лечења, већ се определио за уобичајену масажу са уљем. Он би данас требало да се врати у Лондон.

Тренер Арсенала Арсен Венгер раније је изјавио да је био скептичан према неуобичајеном третману Ковачевићеве, али је признао да њене методе имају позитиван психолошки ефекат на играче.

"Питао сам наше лекарско особље да ли постоји опасност од тог третмана и они су одговорили одречно. Ван Перси је желео да покуша и дозволио сам му. Некада је то добро са психолошке стране, да играчи осете да им има помоћи. Некада је проблем у самопоуздању", навео је франуски тренер.

Задовољан је и тренер Ливерпула Рафаел Бенитес.
"За њу смо чули пре 15 дана, а информације које смо добили биле су врло добре. Она има диплому фармакологије и заиста се разуме у повреде мишића. Ако играч треба да паузира три до четири недеље, а онда се врати за два или три дана, а све је у реду, то су природни препарати... онда зашто да не", запитао се Бенитес.

Медији у Србији, са друге стране, су објавили да за Маријаном Ковачевић трагају полиција и инспекција Министарства здравља.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво