Салах се играо са Ромом, али је она у финишу вратила наду!

Фудбалери Ливерпула налазе се врло близу финала Лиге шампиона, пошто су у првом мечу полуфинала на свом терену декласирали италијанску Рому са 5:2! Нова бриљантна партија Мохамеда Салаха, двоструког стрелца и двоструког асистента. Рома са два гола у финишу задржала какву-такву наду пред реванш 2. маја.

Очекивао је Енфилд узбудљив меч, надали су се навијачи "редса" победи пред реванш али нико, или мало ко је могао да претпостави да ће карта за Кијев и финале већ бити практично оверена!

Ливерпул је на крилима невероватног Мохамеда Салаха без претеривања понизио Рому у првом мечу полуфинала - 5:2 (2:0)

Иако су сасвим солидно почели меч, и преко Коларова чак погодили и оквир гола, фудбалери Роме су се практично изгубили са меча средином првог полувремена и упали у вртлог домаћег тима.

Головима у 36. и 45. минуту расположени Египћанин је повео свој тим ка тријумфу, да би у наставку са две асистенције за Манеа и Фирмина трасирао пут ка кијевском финалу. Био је Салах буквално незаустављив у мечу против свог бившег клуба, који је "уништио" на терену, али против кога није славио голове.

 

Пети гол, једини у којем није учествовао Салах, дело је Фирмина, који је био највиши у скоку после корнера који је извео Милнер.

Међутим, Салах након тога излази из игре, Пероти улази на другој страни и "вучица" показује знаке живота. Прво је Џеко погодио у 81. минуту, па је Пероти три минута касније искористио оправдано досуђени пенал за колико-толико прихватљивих 5:2.

Реванш је на програму у Риму наредне среде.

Ток меча:

22.36 - Крај меча, Ливерпул је победио са 5:2! 

22.27 - ГООООООЛ, Рома смањује на 5:2! Милнера погађа лопта у руку након шута Најнголана, Брих показује на белу тачку а сигуран је Пероти. 

22.23 - ГОООООЛ, први у мрежи Ливерпула, стрелац је био Един Џеко у 81. минуту. 

22.16 - Петарда! Други гол Фирмина, 5:0 за Ливерпул! 

22.04 - ГОООООЛ, нова асистенција невероватног Салаха, а стрелац је овога пута Фирмино - 4:0!

21.57 - ГООООООЛ, 3:0 за Ливерпул! Салах је овога пута био асистент са десне стране, а егзегутор Мане за велих три гола предности! 

21.32 - Завршено је прво полувреме, Ливерпул има великих и сигурних 2:0. 

21.30 - ГОООООЛ, поново се тресе мрежа Роме и поново је стрелац Салах - 2:0! Сјајна полуконтра Фирмина и Салаха, коју феноменални Египћанин претвара у нови гол. 

21.22 - Поново пречка, овога пута на другој страни - Ловрен је гађао главом у 38. минуту после корнера. 

21.20 - ГООООООЛ, води Ливерпул - 1:0! Скоро да нема дилеме ко даје гол за "црвене" у последње време - Салах сјајним ударцем у 36. минуту "под пречку" шаље лопту за ерупцију одушевљења на Енфилду. 

21.03 - Велика шанса за Рому у 18. минуту, пројектил Коларова уз помоћ Каријуса завршава на пречки!

21.00 - Повреда Окслејд-Чемберлена након старта над Коларовим. Млади Енглез мора напоље, мења га Вајналдум.

20.50 - Прва озбиљна шанса на мечу, али је Фирмино са шест-седам метара искоса шутирао поред стативе.

20.45 - Почео је меч...

20.30 - Састави тимова за вечерашњи меч:

Ливерпул: Каријус, Александер-Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон, Милнер, Хендерсон, Окселејд-Чембрлен, Мане, Салах и Фирмино;

Рома: Алисон, Фацио, Манолас, Жезус, Флоренци, Коларов, Стротман, Де Роси, Најнголан, Ундер и Џеко.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво