Загрева се атмосфера у Ливерпулу

Фудбалери Ливерпула играју против Роме у првом мечу полуфинала Лиге шампиона. Све очи биће упрте у невероватног Мухамеда Салаха, који сада игра против бившег клуба.

20.10 – Познати су састави тимова за вечерашњи меч:

Ливерпул: Каријус, Александер-Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон, Милнер, Хендерсон, Окселејд-Чембрлен, Мане, Салах и Фирмино;

Рома: Алисон, Фацио, Манолас, Жезус, Флоренци, Коларов, Стротман, Де Роси, Најнголан, Ундер и Џеко.

20.00 – Имаће и гости значајну подршку на трибинама "Енфилда"...

18.20 – Загрева се атмосфера пред вечерашњи дуел...

17.20 – Италијанска Газета дело спорт на занимљив начин најавила је меч у Ливерпулу. Ди Франческо и играчи су представљени као "Битлси", уз натпис "Све што је потребно је гол".

16.45 – Делегација Роме, предвођена капитеном Де Росијем, положила је венац у меморијалном центру испред "Енфилда", у знак сећања на жртве на стадиону Хилсборо.

Салах, стрелац 31 гола у Премијер лиги, управо се из Рима преселио летос у Ливерпул и "експлодирао" на Острву, па ће и сада бити главни адут Јиргена Клопа у походу на скалп бившег клуба.

Египћанин признаје да ће то бити емотиван тренутак за њега, иако је у Роми провео само две године.

"Биће пуно емоција, сваки дан причам са бившим саиграчима, баш сам разговарао и са Франческом Тотијем. Неће ми бити лако, волим Рому, град и они мене... Знају ме, како и играм, али желим трофеј Лиге шампиона са Ливерпулом", рекао је Салах, који ће за стриктног чувара имати српског репрезентативца Александра Коларова, једног од најстандарднијих фудбалера Роме у сезони.

Дуел два тима биће тек четврти у најјачем европском такмичењу, с тим да је Ливерпул славио победу у финалу за титулу првака Европе 1984. године, наневши болан ударац Роми и то на њеном Олимпику после пенала – 4:2 (1:1).

"Редси" су и 2002. године елиминисали Рому у другој групној фази Лиге шампиона и то само због бољег међусобног скора (0:0, 2:0), због чега у Роми прижељкују реванш који чекају скоро три и по деценије.

"Потребно је да наставимо да се забављамо, увек кажем мојим момцима да уживају на терену. Фудбал је само игра", скида притисак са свог тима тренер Еузебио ди Франческо, али је јасно да у полуфиналу Лиге шампиона нико није без оптерећења.

Рома игра и против традиције јер је изгубила свих шест елиминационих рунди са енглеским клубовима. Али свему дође крај једног дана, да ли је Рома спремна да сада "наплати" Ливерпулу?

Први полуфинални окршај почиње вечерас у стандардном термину од 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво