Миливојевић: У фудбалу нема демократије, селектор одлучује

Фудбалски репрезентативац Србије Лука Миливојевић изјавио је да поштује одлуку Младена Крстајића да уместо Бранислава Ивановића нови капитен буде Александар Коларов јер сматра да у фудбалу нема демократије, већ да у складу са аутократским начелима одлучује један човек – у овом случају селектор.

"Дуго сам у репрезентацији. За мене је Бане био прави капитен, али поштујем одлуку селектора, јер у фудбалу не влада демократија, већ аутократија и сви поштују селекторове одлуке", изјавио је Миливојевић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Фудбалер Кристал паласа не види ништа чудно у одлуци да наредни противници репрезентације Србије буду селекције Марока и Нигерије и навео да подједнако размишља и о Мундијалу у Русији, али о предстојећим пријатељским мечевима. 

"Мароко и Нигерија су репрезентације које учествују на Мундијалу, не видим ништа лоше што ћемо играти са њима. Резултат није у првом плану већ оно што нас чека. Наредне две пријатељске су пун погодак", рекао је Миливојевић.

Фудбалер Ливерпула на позајмици у Кардифу Марко Грујић рекао је да ће утакмице против Марока и Нигерије највише послужити младим играчима за што боље уигравање са остатком екипе.

"За нас младе су ове две утакмице прилика за што бољу припрему јер има још времена да се наметнемо селектору. Незахвално је рећи да резултат није битан у овим мечевима, али сигурно да није у првом плану", рекао је Грујић.

Према речима фудбалера Бенфике Андрије Живковића, он и његови саиграчи би требало да постепено иду ка уигравању, али и лепом утиску у наредне две утакмице.

"Идемо степеник по степеник како бисмо се уиграли што боље и оставили леп утисак против Марока и Нигерије. Гледали смо противнике, спремамо се у складу са временским условима, гледамо себе и идемо на победу", рекао је Живковић.

Утакмица против Марока игра се у петак у Торину од 20.30, док је меч против Нигерије четири дана касније у Лондону од 20.50.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво