Милојевић: Велики европски искорак

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић поносан је на све што су фудбалери Црвене звезде урадили у Европи ове сезоне.

Звезда је изгубила у Москви од ЦСКА 1:0, и после 0:0 у првом мечу, завршила наступ у Европи ове сезоне.

"Морам да будем задовољан сезоном. Не можете као тренер да кажете чиме сте задовољни јер увек можете да поставите и веће циљеве. Мислим да смо добро одиграли у Европи, поносан сам на моје играче и на то што смо после толико година вратили Звезду у Европу", рекао је Милојевић за сајт клуба.

Он верује да је овакав наступ у Лиги европе искорак за Звезду.

"Звезда је велики клуб, бивши европски првак, и мислим да ћемо се вратити међу европске великане. Звезда има и велику армију навијача, и ако се не варам, мислим да смо до ове утакмице имали најбољи просек гледаности у Лиги Европе, што показује да су се навијачи ужелели Звезде у Европи. Звезда је велика и због тога што смо у прошлости играли многој великих утакмица, и надам се да ћемо наредне године направити још већи корак", рекао је Милојевић.

Он каже да услови у Москви јесу били тешки, али да они нису разлог испадања из Европе.

"Истина је да нисмо навикли на овакве услове, али мислим да смо се прилагодили и било нам је како и противнику. Моји су играчи за мене моја деца. Шта год урадили, ја сам на њих поносан. Фудбалери су људи са емоцијама, и када их покажу, знате да им је стало. Наравно, свако другачије реагује, и мени када је тешко некада то не смем да покажем, морам да идемо даље. Желели смо да прођемо даље, али мораћемо да извучемо поуке. Једна једина грешка може скупо да кошта. Познато је да је велика разлика између нашег првенства и Лиге Европе, и искуство се стиче управо играњем оваквих утакмица. То исксутво ће нам у будућности бити замах за постизање још бољих резултата", рекао је тренер Црвене звезде.

Милојевић не сматра да је грешка судије из 46. минута пресудила утакмицу.

"Не бих да коментаришем тај детаљ. Судија је тако одлучио и то тако треба прихватити. Мислим да је то најмање важно у овом тренутку. То су ситнице. Фудбал је због тога интересантан и леп, краљ свих спортова. Некада се те ствари догоде на нашу штету, некада на штету противника и не бих даље у то улазио", рекао је Милојевић.

Пешић: Морао сам боље, без гола нема пролаза

Александар Пешић свестан је да је морао боље да реагује код велике шансе у финишу утакмице.

"Тешка утакмица, кад се не да гол не може да се прође. Имао сам шансу за пролаз даље, наравно да сам могао боље, али десило се тако", рекао је видљиво тужни Пешић новинарима у Москви.

"Било је емотивно у свлачионици, али идемо даље. Могли смо да прођемо, успех је и раније направљен, али нисмо хтели тиме да се задовољимо", казао је он.

Штопер Вујадин Савић жали за шансама Пешића и Бена у финишу меча.

"Имали смо две фантастичне прилике, имамо за чим да жалимо. Европска бајка је готова, таква је Божија воја и окрећемо се првенству и Купу", рекао је Савић и нагласио да хладно време не може да буде оправдање за пораз.

Савић није желео пуно да коментарише одлуку судија код гола ЦСКА када је руком играо Марио Фернандес.

"Нисам видео, чуо сам да је играо руком. Ако је тако, онда смо оштећени. Шта да се ради, не можемо да се жалимо", закључио је Савић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи