Подела бодова у Ливерпулу, "грађани" владају Манчестером

"Пријатељски" дерби Ливерпула без победника, Ливерпул – Евертон 1:1. Салах наставио серију, бод Евертону донео Вејн Руни са "беле тачке". Манчестер сити бољи од Јунајтеда.

Велики дан за град Ливерпул, пошто се читав град сјатио на трибинама Енфилда. Што у црвеним, што у плавим дресовима.

Јирген Клоп је изненадио са поставом без Роберта Фирмина и Филипеа Кутиња, а са друге стране Сем Олардајс полако буди оптимизам у плавом делу града Битлса.

Поштено је рећи да је Ливерпул био далеко бољи ривал. Нападали су "црвени" са свих страна, а у финишу првог дела игре дошли су до предности. Још један моменат генијалности Мохамеда Салаха, који је донео предност Ливерпулу и наставио голгетерску серију.

И у наставку је Ливерпул био бољи, али је један моменат (као и много пута у претходним годинама) био кобан за екипу са Енфилда.

Лоша реакција Дејана Ловрена, а потом и дуел који је арбитар окарактерисао као фаул (за енглеске стандарде можда престрого).

А било би неправедно да је неко други извео пенал. Вејн Руни је поставио лопту на креч у 77. минуту, сигурно шутирао и матирао Симона Мињолеа.

Велики бод за Евертон, с обзиром на претхони период у којем је Ливерпул млео ривале, а "карамеле" прошле турбулентан период.

Ливерпул је четврти на табели са 30 бодова, док је Евертон десети са 19.

У првом данашњем мечу, Саутемптон и Арсенал су одиграли, такође, 1:1.

Чарли Остин је у трећем минуту, на асистенцију Душана Тадића, донео предност домаћину. Бод гостима обезбедио је резервиста Оливије Жиру, голом у 88. минуту.

Арсенал је пети са 29 бодова, док Саутемптон заузима  11. позицију са 18.

У последњем данашњем мечу, Манчестер сити је, у градском дербију, савладао Јунајтед са 2:1.

Сити је повео преко Давида Силве у 43. минуту, али је Рашфорд изједначио у другом минуту надокнаде првог полувремена. 

Ипак, Сити, који је играо као гост на овом мечу, дошао је до предности, испоставиће се и одлучујућег гола, преко Николаса Отамендија у 54. минуту.

Сити је први на табели са 46 бодова, а Јунајтед други са 36. Овај тријумф екипе Пепа Гвардиоле може бити и одлучујући у шампионској трци у Премијер лиги.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво