И Модрић на удару због пореза, утајио 870.728 евра

Јавни тужилац у Мадриду подигао је оптужницу против капитена хрватске фудбалске репрезентације и првотимца Реала Луке Модрића због утаје пореза од 870.728 евра пореза у раздобљу од 2013. до 2014. године, преноси Марка.

Како се наводи, износ би могао да буде још већи јер је утврђено да Модрић има један тајни рачун на острву Мен, између Велике Британије и Ирске под контролом британске круне, на којем се не плаћа порез на добит.

Такође, оптужница је подигнута и против Модрићеве супруге Вање и њене фирме "Ивано САРЛ" која је основана у Луксембургу, а којој је Реал исплатио 1,6 милиона евра 2013. и 2014. године на име коришћења маркетиншких права.

Раније данас, леви бек Реала Бразилац Марсело нагодио се са шпанским властима, признао да је утајио порез и платиће 490.000 евра.

Модрић и Марсело настављају низ бројних фудбалера из Шпаније или који су тамо играли, а да су утајили порез попут Лионела Месија, Нејмара, Кристијана Роналда, Радамела Фалкаа, Алексиса Санчеза, Анхела Ди Марије...

Занимљиво, Модрић је имао проблеме са плаћањем порезе и у Великој Британији, док је играо за Тотенхем и тада је платио 500.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво