Читај ми!

Реал демонстрирао силу на Кипру, Ливерпул прокоцкао три гола предности, Наполи је "жив"

Фудбалери мадридског Реала убедиљо су на Кипру савладали Апоел (0:6) у мечу петог кола и тако обезбедили наступ у нокаут фази Лиге шампиона и ове сезоне. Наполи код куће савладао Шахтјор са 3:0 и задржао наду за пласман у наредну фазу, док је Ливерпул у Севиљи испустио три гола предности и на крају ремизирао са истоименим домаћином - 3:3.

Предвођени Бенземом и Роналдом, "краљеви" су на препуном "ГСП" стадиону у Никозији демонстрирали силу и до врха напунили мрежу домаћег голмана Наузет Переза.

Редом су погађали Модрић у 23, Бензема у 39, Начо у 41, па поново Бензема у надокнади првог полувремена, да би у наставку најбљои фудбалер планете Кристајано Роналдо тресао мрежу у 49. и 54. минуту.

Изабраници тренера Зидана, актуелни шампиони, су тако остварили први мини циљ ове сезоне, односно пласман у елиминациону фазу, али са другог места из групе Х, пошто је Тотенхем славио у Дортмунду 2:1 после преокрета (Кејн и Сон стрелци) и обезбедио прво место.

Наполи је на свом "Сан Паолу" био бољи од Шахтјора са 3:0 головима Инсињеа у 56. Зјелинског у 81. и Мертенса у 83. минуту, и тако задржао наду за пласман у наредну фазу.

Манчестер сити је у финишу, тачније у 88. минуту преко Стерлинга сломио отпор жилавог Фејнорда и задржао максималан учинак (15 бодова из пет утакмица) у тој групи Ф.

Занимљиво је било и у групи Е, где је Ливерпул и поред великих 0:3 на полувремену у Севиљи на крају освојио само бод - било је 3:3.

Голове за, чинило се, важну победу која значи пласман у 16 у првом полувремену постигли су Фирмино у 2. и 30. минуту, те Мане у 22. Међутим...

Севиља се није предавала, смањила је преко Бен Једера у 51. и 61. минуту, да би се велики труд и напор исплатио у надокнади времена када је Пизаро погодио за 3:3 и освајање злата вредног бода.

Лајпциг је убедиљво савладао Монако у Кнежевини са 4:1, изједначио се са Портом на другом месту групе Г и задржао шансе да се победом на Бешикташом, који већ обезбедио пласман, у последњој рунди пласира даље.

Ток мечева: 

22.35 - Крај мечева, ево резултата:

Апоел - Реал Мадрид 0:6
Борусија - Тотенхем 1:2
Манчестер сити - Фејнорд 1:0
Монако - Лајпциг 1:4
Наполи - Шахтјор 3:0
Севиља - Ливерпул 3:3 

22.20 - Тотенхем преко Сона стиже до преокрета на "Сигнал Идуна парку" у Дортмунду (1:2), Севиља сада има само гол заостатка против Ливерпула (2:3). 

22.00 - Лоренцо Инсиње сјајним голом доноси предност Наполију против Шахтјора од 1:0, док Роналдо са два гола у наставку доноси 0:6 Реалу на Кипру. Кејн изједначио у Дортмунду (1:1), Севиља смањила против Ливерпула на 1:3. 

21.33 - Резултати на полувременима:

Апоел - Реал Мадрид 0:4
Борусија - Тотенхем 1:0
Манчестер сити - Фејнорд 0:0
Монако - Лајпциг 1:4
Наполи - Шахтјор 0:0
Севиља - Ливерпул 0:3

21.15 - Након пола сата фудбала, Ливерпул и Лајпциг имају великих 0:3, а преко Модрића у гостима је повео и Реал Мадрид на Кипру - 0:1. 

21.00 - После 15 минута игре продност има Ливерпул у Севиљи (0:1), и Лајпциг у Монаку (0:2.) 

20.45 - Почело је шест преосталих сусрета вечерашњег програма:

Апоел - Реал Мадрид
Борусија - Тотенхем
Манчестер сити - Фејнорд
Монако - Лајпциг
Наполи - Шахтјор и
Севиља - Ливерпул  

19.54 – Мечеви Бешикташ – Порто и Спартак Москва – Марибор окончани су идентичним резултатом, 1:1.  

18.49 – После првих 45 минута ниједан од тимова није ближи победи. У Истанбулу је 1:1, у Москви нису виђени погоци.

18.00 - Почели су мечеви Бешикташ – Порто, Спартак Москва – Марибор.када су се два тима сударила у четвртфиналу Лиге шампиона пре пет и по година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи