„Апокалипса, смрт на Сан Сиру...“

Италијански медији на бруталан и критички начин описали су елиминацију репрезентације од Шведске у баражу за Светско првенство 2018. године.

Четвороструки светски шампион остао је без пласмана на Мундијал први пут после 60 година, после ремија без голова на миланском Сан Сиру и пораза у првом мечу у Стокхому (1:0).

Тамошњи медији највише критика упутили су играчима и селектору Ђанпјеру Вентури, коме се замера јер је изоставио Лоренца Инсињеа, нападача Наполија у сјајној форми, као и то што је Маноло Габијадини добио шансу испред Андрее Белотија.

Најдаље су отишли листови Коријере дело спорт и Либеро са насловима "Све их отерајте", односно "Смрт на Сан Сиру", што јасно говори колико је свима на Апенинима тешко пало то што неће видети Русију.

Угледна Газета дело спорт на насловници доноси наслов "Крај", а на трећој страни "Апокалипса", Коријере дела сера је нешто умеренији – "Без Мундијала после 60 година", док Тутоспорт пише "Сви кући" и наглашава да су се фудбалери осрамотили.

Елиминација Италије је и спортска тема број један у Европи, немачки Билд истиче слику голмана Ђанлуиђија Буфона у сузама и наслов "Светско првенство без Италије", француски Екип пише да је "Италија доживела историјски фијаско", шпанска Марка – "Неверица, Италија без Мундијала", а британски Гардијан доноси најдрастичнији наслов, вероватно најбоље описујући из фудбалског угла – "Крај света".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво