Милојевић: Играчи морају да игноришу бол и умор

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да његови фудбалери морају да игноришу бол и умор, као и да неће мењати курс упркос густом распореду.

"Играчи су свесни да морају да игноришу бол и умор. Мораћемо да идемо и шта нам Бог да. Имамо врло мало времена за припрему, а чека нас тешка и добра утакмица. Имамо свој курс и нећемо га мењати", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у среду играти против Спартака у заосталој утакмици деветог кола Супер лиге Србије.

Милојевић је казао да још не зна ко ће играти на тој утакмици.

"Ситуација није баш сјајна, али још ћемо видети каква је заправо. У сваком случају, на терен ће истрчати 11 најбољих играча. Четири или пет играча је било на снимању после последње утакмице. Нисам баш срећан јер морају да играју неки које сам хтео да сачувам. То је мој ризик и спреман сам да га преузмем, иако ће можда касније бити последица", казао је Милојевић.

Претходна утакмица против Младости изазвала је много пажње, а у Звезди су били незадовољни грубом игром те екипе, али и у претходним утакмицама у српском првенству.

"Нећу се враћати на претходну утакмицу. Имам своје мишљење и знам шта бих рекао, али не желим јер шта год кажете, овде се протумачи сасвим другачије", навео је тренер Звезде.

Он је рекао да је очекивао густ распоред у каквом се Црвена звезда налази у јесењем делу сезоне.

"Не правим дугорочне планове, не волим то, већ краткорочне. Генерално, то је била цена нечега што вам доносе ова такмичења, када играте на три колосека. Замислите још и репрезентативце, Ричмонда Боаћија који путује, мења временске зоне, Филип Стојковић, дете игра нон стоп. Немамо много времена за одмор. Када је пауза они играју за репрезентацију", додао је.

По његовим речима, таква ситуација је "само једно велико искуство" за играче, да схвате шта је професионализам и одрицање.

Такође, навео је да су велики европски клубови у предности.

"Арсенал има више од 50 лиценцираних играча за Лигу Европа. Они као у хокеју имају три поставе. То је тако, морамо да се прилагођавамо", рекао је тренер Звезде.

Милојевић је рекао да је наредни противни Спартак веома добра екипа и "хит" ове сезоне.

"Спартак је хит ове сезоне са сјајним резултатима и добром игром. Није то случајност јер имају веома доброг тренера. Добро га познајем, перспективан је и добар тренер. Упаковао је озбиљну и добру екипицу која у сваком тренутку зна шта ради на терену. То показују резултати", рекао је Милојевић.

Утакмица између Звезде и Спартака играће се у среду у 18.00 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво