Муслин и репрезентативци: Нисмо бриљирали, али смо заслужили, хвала вам!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин и репрезентативци Матић, Максимовић, Пријовић и Тадић у интервјуу за РТС сложни су да нису пружали најбољи меч, али да су заслужено изборили пласман на СП у Русији 2018. године.

Селектор Муслин рекао је да је последњи корак био најтежи, али да је овај успех заслужен.

"Већ годину и по дана радимо заједно, мислим да смо ово заслужили, испоставило се да је последњи корак најтежи, хвала играчима и навијачима на подршци и свима који су помогли овом пројекту", изјавио је Славољуб Муслин након меча.

"После толико времена идемо на СП, а ја да нисам веровао у то не бих ни узимао улогу селектора репрезентације. Ово је пре свега успех играча и ја им се на томе захваљујем и честитам", додао је селектор Муслин. 

Фудбалер Јунајтеда Немања Матић изјавио је да иако репрезентација није показала како се најбоље игра фудбал, али да јесте како се за њу бори. 

"Имали смо велики притисак пред овај меч, покушали смо да играмо стрпљиво колико је то могуће у оваквом мечу, покушали смо да не примимо неки непотребан погадак и мислим да то нисмо дозволили. Најсрећнији сам у овом тренутку, хвала овим људима на подршци, мислим да смо показали како се бори за Србију, а не како се игра фудбал, јер нисмо га играли најлепше али смо показали како се даје срце за репрезентацију", изјавио је Матић за РТС. 

Матић је први напустио свлачионицу након полувремена и изашао на терен.

"Причали смо неколико минута, све нам је било јасно, први сам изашао јер сам желео што пре да почне друго полувреме и завршимо меч како доликује. После дуже времена смо се пласирали на велико првенство, радује ме што ћемо моћи да представљамо Србију на Мундијалу, где ћемо дати све од себе", додао је Матић.

Дефанзивац Никола Максимовић рекао је да је репрезентација успела да од аутсајдера добије статус лидера који је оправдан до краја квалификација.

"Сви смо пресрећни због резултата, за ово смо се борили, знали смо да само као тим који остави срце на терену можемо да победимо и пласирамо се. Није било лако јер се створила атмосфера да је ово већ добијена утакмица, а тад је најтеже. Мислим да је ово заслужено без обзира што је резултат био само 1:0, али током целих квалификација смо малтене били први на табели и то смо задржали до последњег меча, победили га и отишли у Русију", изјавио је Максимовић

"Ова група нема изразитих фаворита, нема Немачке и Шпаније који су освојили по 27 бодова и много раније осигурали пролаз. Ова група има четири екипе које су се бориле за прво место, Велс, Ирска, Аустрија и ми, који смо били међу њима аутсајдери, веровали смо од првог дана у пролаз и то остварили", додао је Максимовић.

Стрелац јединог гола Алексадар Пријовић сложио се да му је ово један од највећих погодака у каријери.

"Може се рећи да је ово најзначајнији гол у каријери, сањао сам као дете да дајем гол на итној утакмици за репрезентацију. Много сам срећан јер смо заслужили да победимо и да обрадујемо нацију", изјавио је Пријовић.

"Када сам дао гол захвалио сам се Богу, за све ове године што сам морао да чекам, уживао сам у тренутку, нисам дисао и мислио само о томе како смо у Русији на СП", додао је стрелац Пријовић.

Душан Тадић рекао је како још увек није свестан успеха.

"Не могу да опишем овај осећај, толико емоција је присутно, толико смо се одрицали и борили, играчи, публика, савез. Драго ми је што смо ово подарили народу и што смо на СП", рекао је Тадић.

"Нисмо бриљилари, оптеретила нас је важност меча, најбитније да смо се пласирали, имамо времена да анализирамо игру, шта је било добро а шта не, драго ми је због публике", додао је он. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво