Звезда славила у Келну евроголом Боаћија

Фудбалери Црвене звезде савладали су у гостима екипу Келна са 1:0 у оквиру другог кола групе Х Лиге Европе. Наредни меч Звезда игра 19. октобра када на стадиону "Рајко Митић" дочекује Арсенал.

Победу Црвеној звезди донео је Ричмонд Боаћи у 30. минуту утакмице сјајним поготком са двадесетак метара од гола Келна.

Звезда је одиграла два потпуно различита полувремена, у првом је имала потпуну иницијативу и доминацију у поседу, али и у приликама за постизање гола. 

Након што је то пошло за руком Боаћију, шансе за погодак имали су Срнић и Канга.

Друго полувреме донело је потпуни обрт јер је домаћин променио формацију и два играча и свим силама кренуо ка гол Борјана. 

Келн је чак три пута погађао стативу, два пута је то чинио српски интернационалац Јојић, док је једном то учинио Битенкур. 

Домаћини готово да нису имали дефанзивне задатке у другом полувремену све до 89. минута и изблокираног шута Срнића.

До краја меча Келн је имао и неколико опасних ситуација након прекида, али је Борјан и одбрана Црвене звезде била на висини задатка и успела да одоли притисцима и донесе три бода црвено-белима.

После два кола београдски клуб има четири бода, а немачка екипа је и даље без бодова.

У другом мечу Групе Х Арсенал је у гостима савладао Бате Борисов са 4:2.

У трећем колу 19. октобра, Звезда ће у Београду играти против лондонског Арсенала, а Келн ће у Белорусији играти против БАТЕ Борисова.

Ток меча: 

20.55 - Крај меча, победа Црвене звезде на гостовању у Келну од 1:0.

20.32 – Трећа статива коју погађа Келн, овога пута Битенкур погађа оквир гола.

20.23 – Поново статива Јојића, био је потпуно сам и са ивице шеснаестерца упутио веома добар ударац, који зауставља оквир гола.

20.20 – Стрелац јединог поготка Ричмонд Боаћи од 63. минута напушта терен због повреде, на терену је Александар Пешић.

20.15 – Најбоља шанса на мечу за екупу Келна, Кордоба је упослио Јојића који је изашао у ситуацију један на један са голманом,српски интернационалац је шутирао, али погодио стативу.

20.10 – Много опаснији је Келн у другом полувремену, још увек нису створили праву шансу, али су Битенкур и Кордоба имали неколико опасних ситуација пред голом Борјана.

20.03 – Почело је друго полувреме.

19.47 – Полувреме је у Келну, Звезда води са 1:0 голом Боаћија.

Црвено бели су потпуно контролисали игру у првом полувремену, не дозволивши домаћину да дође до "своје" игре. 

Однос у ударцима је 10-3 за Звезду са тим што Келн није шутирао у оквир гола, а то је и можда највећа заслуга веома покретне, дисциплиноване и расположене средине терене Црвене звезде која за сада држи конце меча у својим рукама.

Евентуални проблем Црвене звезде у другом полувремену може бити то што су Бабић, Гобељић и Канга зарадили жуте картоне па ће у другом делу игре морати да буду посебно пажљиви. 

19.43 – Прва прилика за Келн на мечу, лопта се након прекида одбила до Јојића, никог није било да блокира његов шут који завршава поред гола Борјана.

19.35 – Поново прети Звезда, са дистанце у 36. минуту се опробао Срнић, али је лопта за мало завршила преко гола.

19.30 – ГОООООООООЛ! Боаћи доводи Звезду у вођство у 30. минуту. Нападач Звезде је одлично задржао лопту на противничкој половини, успео да се намести на ударац и потом веома снажно и прецизно смести лопту иза леђа голмана Келна.

19.26 – Два нова ударца Звезде ка голу противника, прво је Стојковић центрирао ка Боаћију у шеснаестерцу противника, а нападач Гане путира главом поред гола, да би потом Канга шутирао право у голмама Келна са 25 метара.

19.06 – Велика прилика за Црвену звезду у шестом минуту, Гелор Канга је након дуплог паса са Боаћијем изашао у један на један ситуацију са голманом Келна, успео је да га заобиђе, али му је лопта прешла преко ноге при шуту који је заврпио пркео гола.

19.00 – Почео је меч у Немачкој.

17.55 – Познати су састави обе екипе.

Келн: Хорн - Хајнц, Соренсен, Мере - Рауш, Олковски, Озкан, Леман, Јојић - Жираси, Кордоба. Кулпа: Кеслер, Марох, Хегер, Осако, Клеменс, Битенкур, Клинтер. 

Црвена звезда: Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић - Доналд, Крстичић - Срнић, Канга, Радоњић - Боаћи. Клупа: Супић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Аџић, Милић, Пешић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво