Реал протутњао Руром, силни Наполи и дарежљиви Манчестер сити

Борусија из Дортмунда се веома добро (вероватно боље него што је ико очекивао) развија са Питером Бошом, али Реал Мадрид, који посрће у Шпанији и једва извојевану победу над Алавесом у овом моменту мора да сматра поприличним успехом, напросто је прејак за лидера Бундеслиге. Манчестер сити и Наполи показали да, у овом моменту, играју вероватно фудбал најближи стандардима фудбалских пуриста. Севиља лако до победе над Марибором, баш као и Тотенхем над АПОЕЛ-ом, уз шести хет-трик Харија Кејна у 2017. години.

Фудбалери Реала, први пут у историји, a из седмог покушаја, савладали су Борусију у Дортмунду са 3:1 (1:0).

За прекид серије од шест мечева без победе на једном од најпознатијих стадиона планете (по три пораза и ремија), побринули су се двоструки стрелац Кристијано Роналдо и Герет Бејл.

Јунаци вечери свакако су нападачи Тотенхема Хари Кејн, троструки стрелац у победи на гостовању АПОЕЛ-у (3:0) и голгетер Севиље Бен Једер за тријумф против Марибора, такође са 3:0.

Двојица српских играча били су на терену и оба њихова тима забележили су победе.
Бешикташ са Душком Тошићем славио је против Ред Бул Лајпцига са 2:0, док је Наполи, са Николом Максимовићем као другим делом штоперског пара са Кулибалијем, био бољи од Фејенорда резултатом 3:1.

Порто је, па није претешко рећи и изненадио Монако, пошто је као гост славио са убедљивих 3:0.

Манчестер сити је показао да, у овом тренутку, игра свој најбољи фудбал од доласка Пепа Гвардиоле на северозапад Енглеске. У последњих пет утакмица (две у Лиги шампиона и три у првенству), Сити је постигао 23 гола и није примио ниједан. Против Шахтјора, освајача украјинске дупле круне, славио је са 2:0, али је веома лако могао још неколико пута да савлада Пјатова. У крајњој линији, Серхио Агуеро је прошао и једанаестерац у другом полувремену.

Напослетку, Спартак и Ливерпул ремизирали су у Москви. Било је 1:1.

Резултати и стрелци:

Група Е: Спартак – Ливерпул 1:1 (Фернандо 23 – Кутињо 30), Севиља - Марибор 3:0 (Бен Једер 27, 38, 83 пенал).

Табела: Севиља 4, Ливерпул 2, Спартак 2, Марибор 1

Група Ф: Манчестер сити – Шахтјор 2:0 (Де Брујне 48, Стерлинг 90), Наполи – Фејенорд 3:1 (Инсиње 7, Мертенс 49, Каљехон 70 – Амрабат 90).

Табела: Манчестер сити 6, Шахтјор 3, Наполи 3, Фејенорд 0

Група Г: Бешикташ – Ред Бул Лајпциг 2:0 (Бабел 11, Талиска 43), Монако – Порто 0:3 (Абубакар 32 и 70, Лајун 89).

Табела: Бешикташ 6, Порто 3, Монако 1, Ред Бул Лајпциг 1

Група Х: Борусија - Реал мадрид 1:3 (Обамејанг 54 – Бејл 18, Роналдо 50 и 79), АПОЕЛ – Тотенхем 0:3 (Кејн 39, 62, 67).

Табела: Тотенхем 6, Реал Мадрид 6, Борусија Дортмунд 0, АПОЕЛ 0

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво