Келн се оградио од изгредника, моли Арсенал да прихвати извињење

Фудбалски клуб Келн оградио се данас од навијача који су изазвали инциденте на утакмици против Арсенала у Лиги Европe и замолио лондонски клуб да прихвати извињење, али је и истакао да организација меча није била добра. Арсенал је у Лондону победио Келн са 3:1, у утакмици првог кола Групе Х, а почетак меча каснио је сат времена пошто је неколико хиљада немачких навијача било у близини стадиона без улазница.

"Келн је поносан што је десетине хиљада навијача желело да гледа први европски меч клуба у Европи после 25 година и што су допутовали у Лондон. Огромна већина наших присталица је позитивно представљала клуб, град Келн и немачки фудбал. Локални становници и полиција су исто осећање поделили на друштвеним мрежама", наводи се у саопштењу Келна.

Арсенал је у Лондону победио Келн са 3:1, у утакмици првог кола Групе Х, а почетак меча каснио је сат времена пошто је неколико хиљада немачких навијача било у близини стадиона без улазница.

"Због огромне потражње за улазницама, било би разумно, не само из безбедносних разлога, дозволити више од пет одсто капацитета. Било је очигледно да ће на хиљаде људи из Келна покушати да дође до карата на сваки могући начин. Један такав начин био је уз помоћ навијача Арсенала. Неки су им поклонили, а неки продали по страшно високој цени", навео је Келн.

Немачки клуб је додао и да је Арсенал такву врсту продаје улазница оценио као разочаравајућу и најавио даљу истрагу.

Келн је навео и да су из оба клуба позвали навијаче да улазнице купују само званичним путем и да не улазе на делове који нису предвиђени за њих.

"Упркос великом искуству лондонских органа реда и Арсенала као сталног учесника европских такмичења, организатори нису били адекватно припремљени за тај задатак. По нашем мишљењу, безбедносна организација и комуникација су били неадекватни, а број полицајаца премали", навео је Келн.

Келн ће, како се наводи, сарађивати са Арсеналом, органима реда и представницима Уефа како би се у будућности спречили такви инциденти.

"Желимо јасно да назначимо да нема никаквог оправдања за чињеницу да је група изгредника претила, вређала и напала редаре и полицајце без разлога. Оградујемо се од тога. Ти људи су искључиво одговорни што је меч са посебним значењем за цео регион пао у сенку због дешавања које немају везе са спортом и фер плејом. Келн није одговоран за дела тих изгредника и молимо наше домаћине да прихвате наше извињење", навео је Келн.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво