Ђоровић: Приоритет је спремање играча за А репрезентацију

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Горан Ђоровић рекао је да је приоритет спремање играча из те селекције за А тим.

"Циљ је да младе играче спремимо за А тим, ове младе људе који ће бити ослонац репрезентације у будућности. Сматрам да ова генерација има изузетан квалитет", рекао је Ђоровић на промоцији у Београду.

Ђоровић, који је на клупи заменио Ненада Лалатовића, навео је да је свестан да се неуспех не прашта.

"Притисак је увек присутан. Покушаћемо да натерамо играче да схвате да је притисак део њихове професионалне обавезе", казао је Ђоровић.

Он је истакао да поштује све ривале и да је први такмичарски циљ пласман на Европско првенство које ће се 2019. године одржати у Италији и Сан Марину.

Ђоровић ће на клупи младе репрезентације дебитовати 1. септембра у дуелу са Гибралтаром на почетку квалификација за Европско првенство. Утакмица ће се играти 1. септембра од 18 часова у Јагодини, а улаз ће бити бесплатан.

"Никада не волим да причам унапред. Циљ јесте пласман на Европско првенство, али најважнија је утакмица са Гибралтаром, пошто је свака следећа најважнија. Ја ћу и играчима рећи да размишљамо корак по корак. Свака утакмица је важна, никога не смемо да потценимо. Има времена, све треба да иде својим током. Група је јака, свака репрезентација има моје пуно поштовање", навео је нови селектор.

Он је позвао 24 играча за прво окупљање, а рекао је да ће убудуће још њих добијати позив.

"Има много талентованих играча које бих позвао да могу више њих да изаберем. Неки нови ће сигурно бити позивани у наредном периоду", рекао је Ђоровић.

Ђоровић ће до краја недеље одлучити ко ће уз њега бити део стручног штаба младе селекције. Он ће наставити да обавља посао помоћника селектора А репрезентације Славољуба Муслина.

Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић рекао је да је потребно да се велика имена врате и да је Ђоровић идеално решење.

"Сматрам да је ФСС донео феноменалну одлуку, Ђоровић је сјајно решење за пут младих репрезентативаца ка А тиму, нешто најбоље што смо могли да одаберемо и он је човек у кога желимо да улажемо", рекао је Буњевчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво