Марадона дао подршку Мадуру: Чависта до смрти

Један од најбољих фудбалера у историји, Аргентинац Дијего Армандо Марадона, подржао је венецуеланског лидера Николаса Мадура, како је навео, у борби за револуцију и против империјализма.

Марадона је преко свог Фејсбук профила на шпанском, енглеском и италијанском језику објавио да је веран војник председника Венецуеле Мадура, као и да припада покрету чависта, у част бившег лидера те земље Уга Чавеса.

"Чависта сам до смрти. Ако Мадуро нареди бићу војник за слободу Венецуеле, да се борим против империјалиста и људи који желе да одузму наше заставе, оно најсветије што имамо. Живео Чавес, живео Мадуро, живела револуција. Живели Венецуеланци, али не они који подржавају политичку десницу", написао је Марадона.

Марадона је познат као заговорник левичарских идеја, а био је велики пријатељ са кубанским лидером Фиделом Кастром и Чавесом.

Његове речи долазе у моменту када Венецуелу тресе велика економска, политичка и друштвена криза која је изазвала свакодневне протесте грађана против режима председника Мадура.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво