Звездин реми против Рудара у генералној проби

Фудбалери Црвене звезде одиграли су на Златибору нерешено без голова са Рударом из Пљеваља, у генералној проби пред почетак сезоне.

Звезда је била боља и имала је неколико добрих прилика у првом полувремену, док је Рудар у другом делу два пута имао шансу један на један, када је одлично интервенисао млади голман Александар Станковић.

Две изгледне прилике да донесе победу црвено-белима имао је пред крај Вања Вучићевић, али је први пут промашио гол, а други ударац му је одбранио голман.

Утакмицу су почели Александар Станковић, Филип Стојковић, Душан Анђелковић, Вујадин Савић, Абрахам Фримпонг, Дамјан Ле Талек, Мичел Доналд, Славољуб Срнић, Џон Руис, Рикардињо и Ричмонд Боаћи.

Играли су још Лука Аџић, Урош Рачић, Милан Павков, Стефан Милошевић, Марко Гобељић, Вања Вучићевић, Ненад Милијаш и Владимир Јововић.

Утакмица је привукла велику пажњу публике на Златибору, тако да је стадион "Швајцарија" био пун.

Милојевић: Нећу незадовољне, ко жели да иде то нека и уради

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да су његови фудбалери показали да имају карактер и вољу и истакао да неће да трпи незадовољне играче и да свакоме ко жели да оде, то треба омогућити.

"Нисам од тренера који тражи алиби. Позитивно је то што је атмосфера изузетно добра и то је веома битно. Свежина ће доћи. Занима ме карактер и вољни моменат који свако од њих има. Победе су добре због психе, али нису приоритет у оваквим утакмицама. Драго ми је што дају све од себе. Што смо урадили, урадили смо, сада треба да се спремимо за прву утакмицу", рекао је Милојевић новинарима на Златибору.

"Генерално сам задовољан неким стварима. Видела се жеља играча и сада треба да смањимо ритам до утакмице против Флоријане. Бићемо апсолутно спремни. Сада нисмо имали брзину коју желимо. Видело се да има жеље, али и грешака. Није питање једног или два играча, већ целе екипе", казао је Милојевић.

Он је навео да разуме играче, јер је недавно завршена за њих напорна сезона.

"Имали смо кашњења играча, цела сезона, напорна, иза њих је, а много њих није навикло на овакав ритам. Психички замор је највећи проблем јер треба вратити екипу после свега", додао је тренер Звезде.

Он је рекао да тим још треба да се уклопи, али да је задовољан радом на Златибору.

Милојевић је истакао да не жели незадовољне играче у тиму и да свако ко жели, треба да иде.

"Ситуација је таква да много причамо са играчима и у овом тренутку не желимо да говоримо на ту тему. Морамо да будемо професионалци и сви морају да буду фокусирани на Звезду. Сви који су ту морају да буду фокусирани на Звезду, а до краја прелазног рока има времена. Не бих желео да имам незадовољне играче. Ко буде изразио жељу да је напусти, напустиће Звезду. Првом приликом када будем видео да је неко незадовољан, сигурно је да то нећу трпети", рекао је Милојевић.

Милојевић је навео и да ће клуб реаговати у складу са понудама, а да дилема око тима има стално.

"То је отприлике то што имамо. Знам који профили играча су ми потребни. Веома ми је битна енергија код играча који ће играти, да дају све од себе на терену. Дешавају се грешке, али сви који буду остали треба да дају максимум. Има много размишљања, жеља. Питање је колико је реално да се то реализује. Оптимиста сам и биће то све у реду", казао је Милојевић.

Он је навео да фудбалере не дели на младе и старе и да ће сви добити шансу.

"Младог играча треба истрпети. Довољно сам храбар да то урадим. Имају квалитет и потенцијал, није спорно, али морају да схвате да начин игре и однос према њој треба да буде још јачи. Нису у омладинском погону већ у сениорском и на добром су путу", рекао је Милојевић.

Црвена звезда ће сезону почети у четвртак, када ће у Београду играти против Флоријане са Малте, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво