Читај ми!

Ђукић: Партизан није екипа само за домаћу употребу

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је пласман у Европу први циљ и да екипа жели да покаже да није само за "домаћу већ и за европску употребу". Фудбалери Партизана, након што су пре само две недеље освојили дуплу круну у Србији, у Спортском центру Телеоптик у Земуну почели су припреме за нову сезону и напад на пласман у Лигу шампиона.

"Амбиције су јасне, Европа је веома битна ставка. Имамо велику жељу да Партизан буде у њој и да покажемо да нисмо екипа само за домаћу употребу већ и за европску. Налазимо се у клубу који мора да буде бољи и јачи", рекао је Ђукић новинарима уочи првог тренинга.

Партизан је прошле сезоне освојио српско првенство и Куп, уз 37 везаних утакмица без пораза, а први наредни изазов имаће у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

"Остварен је велики резултат, али то је иза нас. Окрећемо се новим циљевима и успесима, тражимо још боље. Почиње време истине, терен, а то је оно што спортисти највише воле, остало је све прича. Имамо добру екипу, спремну да испуни све циљеве које Партизан захтева", казао је Ђукић.

Првог дана припрема појавило се 30 играча, док ће се њих петорица накнадно придружити, а то су Урош Ђурђевић, Леонардо, Небојша Косовић, Мухамед ел Мунир и Марко Јанковић.

Ђукић је истакао да су велике шансе да Ђурђевић и Леонардо остану у Партизану.

"Велике су шансе да остану. Свесни су да је пред нама Лига шампиона и да сви идемо навише ако направимо добар резултат. Ако не избори Лигу шампиона, Партизан мора да испуни економски план и прода најбоље играче", рекао је тренер црно-белих.

Он је казао да га радује велики број омладинаца.

"Партизан је тим који прави играче, живи од тога и желимо да дамо шансу деци, да виде да имају могућности да једног дана играју у првом тиму. На њима је да се покажу. Волим да помогнем младим играчима", казао је Ђукић.

Ђукић је навео да је презадовољан које играче има на располагању и додао да ће из постојећег кадра покушати да извуче максимум, али да ће се Партизан појачати ако се појави могућност за то.

"Надовезујемо се, неће бити никаквих резова и драстичних промена јер би било сулудо да правимо нову екипу, ако имамо ону која је освојила дуплу круну. Екипа се одлично такмичила, а покушаћемо да будемо још бољи", рекао је Ђукић и додао да је Лазар Ћирковић може много и да је најозбиљније решење за позицију штопера.

Фудбалери Партизана ће у Београду боравити до среде, када ће отпутовати на Златибор, где ће бити осам дана. После два дана одмора отићи ће у Словенију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво