Читај ми!

Матић: Остао жал за победом, искуство више за нас...

Српски репрезентативац Немања Матић истакао је да жали за победом против Велса у Београду, али да је екипа стекла ново искуство из којег ће много да научи. Србија је одиграла нерешено 1:1 са Велсом у шестом колу Групе Д квалфикација за Светско првенство и задржала водећу позицију у групи.

"Жалимо што нисмо победили, али најбитније је да смо остали први на табели групе. Мислим да је могао да буде досуђен пенал и за нас, тада бисмо вероватно дошли до три бода. Погрешили смо код њиховог пенала, дешава се, успели да се вратимо, имали шансе за преокрет, али нисмо успели. Идемо даље, следећи меч је најважнији, сада смо искуснији", рекао је Матић новинарима после утакмице.

Фудбалер Челсија признао је да није очекивао толико дефанзивну игру Велшана.

"Било нам је тешко да их пробијемо, бранили су се и са осам играча. Имали смо иницијативу, али нисмо смели превише да ризикујемо и идемо главом без обзира".

Његов саиграч Александар Пријовић, који је на дебију петом асистирао Александру Митровићу за изједначујући гол, био је срећан због свог првог меча за национални тим, али не и ремијем (1:1).

"Једва сам чекао да уђем у игру, пресрећан сам због дебија, остварио сам сан, али нисам задовољан резултатом. Примили смо безвезе гол, Велс после ништа није урадио, ми смо стварали шансе, али нисмо успели да преокренемо. И даље смо лидери групе, биће занимљиво до краја", поручио је нападач ПАОК-а.

Репрезентација Србије после шест кола Д квалификационе групе за Мундијал у Русији има 12 бодова и бољу гол разлику од Републике Ирске, која има исто поена, четири више од Велса и Аустрије.

Изабраници Славољуба Муслина 2. септембра дочекују Молдавију, а три дана касније путују у Даблин на дуел са Ирцима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи