Терзић: Домаћи тренер, уз форсирање клинаца

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да би волео да тај фудбалски клуб у наредном периоду предводи домаћи тренер који мора да испуни два услова: "освајање титуле и форсирање клинаца".

"Нуди нам се много тренера. Има и странаца, али бих волео да то буде наш човек. Странац тешко може за кратко време да се навикне на лудило у нашем фудбалу. Нови тренер мора да прихвати две ствари, титулу и форсирање клинаца", рекао је Терзић новинарима.

Звезду је у последња три кола Суперлиге Србије са клупе предводио Бошко Ђуровски. Он је заменио Миодрага Божовића, који је после пораза од Вождовца поднео оставку.

"Ко год да дође за тренера поставићемо правила игре, а она ће гласити: два или три клинца у првих 11 и исто толико на клупи. Ко то не прихвати неће бити именован за тренера. Од тога нећу да одступам... Жао ми је што није било још Звездине деце у тиму, можда су и моји захтеви нереални. Много је тешко остварити приходе без клинаца. Нови тренер ће морати да преузме ризик и форсира децу. Деветоро деце ће ићи на припреме", додао је Терзић.

Терзић је навео да не криви Божовића што је Звезда остала без трофеја.

"Божовић је ове сезоне изгубио само три утакмице, а радио је у немогућим условима. Прича се да је катастрофа што нисмо освојили две узастопне титуле после 10 година, а није", рекао је Терзић.

Генерални директор Звезде је навео да црвено-бели "знају шта хоће" и да имају списак потенцијалних појачања.

"Прича се да имамо много играча под професионалним уговором, али није тако. Питање је да ли можете да доведете топ играча без обештећења. Чим га је неко оставио без уговора, нешто му недостаје", рекао је Терзић.

Терзић је навео да из Звезде за сада нико не одлази.

"Има интересовања за Мичела Доналда, Гелора Кангу, Срђана Плавшића и Михаила Ристића, али видећемо. Тренутно су сви у обавези да се јаве на прозивку. Имамо списак играча које желимо, али нећемо гомилати играче. Морамо да имамо филијале у другој и трећој лиги, али и 25 лиценцираних играча", рекао је Терзић.

Говорећи о Ричмонду Боаћију, Терзић је казао да он са Звездом има уговор на још годину дана.

"Латина иде у стечај, али на добром смо путу да Боаћи остане. Преговарамо са његовим агентом, надамо се најбољем", рекао је Терзић.

Црвена звезда ће припреме за нову сезону почети 9. јуна.

"Не видим способног човека који ће водити Звезду" 

Звездан Терзић је рекао да не види способног човека који може да води тај фудбалски клуб и оценио да његови критичари из опозиције немају храброст да раде.

"У овом тренутку не видим човека способног да води Црвену звезду. Дошао сам када је клуб био пред стечајем, а успели смо да приходујемо 20 милиона евра. Није лако водити Звезду. Што би рекао Драган Џајић, нема тежег клуба без трофеја. Сви треба да преузмемо одговорност јер смо грешили, као људи који раде", рекао је Терзић новинарима.

Претходних дана је Звезду и тренутно стање у клубу критиковало неколико бивших играча, укључујући Драгослава Шекуларца, Владмира Цветковића и друге.

"Видим опозицију која прича и која нема храбрости да ради. Потребни су нам спортски директор, шеф скаутинга, координатор омладинске школе. Нека кажу да неће да раде са Терзићем, имали су право да то ураде и 2015, а где су тада били велики звездаши, где им је срце да се ухвате са проблемима. Позивам све звездаше да се кандидују за члана Скупштине, нека уђу и кажу шта имају. Био бих срећан да нађу бољег и способнијег од мене. Свестан сам да су напади дириговани", рекао је Терзић.

Како каже, волео би да се нађе боље и способније решење од њега.

"Волео бих да нађу бољег и способнијег од мене. Видећемо да ли ће успети. Ови што причају како Звезда припада звездашима треба да се застиде. Па овде су и Џајић, Дујковић, Петровић. Волео бих да се кандидују ови што се оглашавају у медијима. До сада нико није изразио жељу, као што се нису појавили ни 2014. године", додао је Терзић.

Он је навео да се поставља питање да ли су захтеви јавности реални јер је "љубав према Звезди јача од рационалног размишљања", и додао да ће се на седници Скупштине рећи шта је добро, а шта лоше урађено.

Када је реч о сукобу са ФСС-ом и председником Славишом Кокезом, Терзић је казао да је "дошао нови Толе", алудирајући на бившег првог човека те организације Томислава Караџића.

"Звезда је формално добила рат са Толетом, али суштински је изгубила. Дошао је нови Толе, који се позива на политичку моћ. Нисмо откопавали 'ратне секире' зато што не волимо Славишу Кокезу, него зато што се Звезди отима деценијама. Он и Толе имају исти циљ, имају исте људе, исте писце саопштења. Јасно смо рекли шта нам смета. Ако ће он ићи до краја, ми смо спремни да прихватимо тај рат", казао је Терзић.

Терзић је поновио тврдњу да је Звезда боља од Партизана, али да не може да се бори против ФСС-а.

"Појединци хоће да од Црвене звезде направе приватну играчку. Звезда је у последњих 25 година узела осам титула, дакле живело се и раније без тих титула. Разумем бол навијача јер смо изгубили титулу која нам је била у рукама. То ћемо решити у својој кући. И даље тврдим да смо бољи од Партизана, али не можемо да се боримо против ФСС-а. Није титула једини параметар. Да сам пре три године рекао да ћу преполовити дуг, навијачи би вероватно рекли: 'Дај да ти ставимо слику, Терзићу, владај Звездом доживотно'", рекао је Терзић.

Он је истакао да му је жао што Звезда није освојила титулу јер је чека "рестарт комплетног система", као и да је важније да се направи здрав клуб него да се освоји титула, иако ће овосезонску "тешко преболети".

Терзић је позвао контролоре да провере да ли је "нестао један једини динар" од када је он у клубу, као и да је спреман да "стави потпис" на дуг од 25 милиона евра.

Такође, рекао је да ће исто тражити и када буде одлазио из клуба, као и да се направи ревизија о томе какав клуб је затекао и у каквом га стању оставља.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво