Николић: Специфична титула, Ђурђевић: Желимо дуплу круну

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић оценио је да је освајање титуле првака Србије велика ствар, али је истакао да сезона није завршена. Најбољи стрелац лиге Урош Ђурђевић оценио је да је освајање титуле невероватан осећај и да је следећи циљ комплетирање дупле круне.

"Велика ствар је и ова титула, то се види и по овом амбијенту, јер је освојена на специфиан начин. Момци су били толико посвећени и фокусирани када је спорт у питању, да је то јако редак пример. Они су најзаслужнији за титулу и ја им честитам, надам се претпоследњи пут ове сезоне", рекао је Николић после меча.

Партизан је победио Младост са 5:0 и тако сезону завршио са три бода више од "вечитог" ривала Црвене звезде, која је бранила трофеј. Ови ривали састају се следеће недеље у финалу купа.

"Ово је важна титула и јако сам срећан због ње. Партизан је толико велики клуб да сваки моменат проведен у њему има тежину, а најлепше је када се побеђује", рекао је Николић.

Легендарни капитен Партизана Саша Илић освојио је данас своју 11. титулу са црно-белима.

"Да ме је неко питао после почетних неуспешних резултата и Звездине предности да ћемо освојити титулу, не бих веровао. Имали смо сјајну серију, победили у вечитим дербијима и заслужено смо освојили титулу. Ја имам уговор на још годину дана и надам се да ћу и на свом опроштају славити титулу", рекао је Илић.

"Ова победа је најбитније што смо урадили ове сезоне. Одличан је осећај бити први. Остаје нам још један корак до дупле круне, то је нешто што смо циљали од почетка. Верујем да ћемо победити Црвену звезду и доћи и до трофеја Купа", рекао је Ђурђевић новинарима после победе над Младости (5:0).

Он је нагласио да је летошњи долазак у Партизан био прави погодак.

"Посебно ме радује што сам најбољи стрелац лиге, Леонарду сам намерно додао лопту да бисмо се изједначили на листи стрелаца", поручио је Ђурђевић.

Партизан је дошао до 27. титуле државног првака у клупској историји, пошто је Суперлигу завршио са три бода више од Црвене звезде. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво