Николић: Дерби одлучује, играћемо своју игру

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да не верује да ће бити калкулација и да Црвена звезда неће ићи на реми јер би 154. "вечити" дерби могао да одлучи шампионску трку.

"Налазимо се у серији од 27 утакмица без пораза, међу којима су само три ремија, али је недовољно медијски испраћена. Играчи су најзаслужнији, тешко и предано су се нашли у шанси да уђу у реалну борбу за трофеје. Дерби има већу тежину, јер умногоме може да одлучи око титуле за разлику од претходних година. Потребна нам је победа и на Звездином стадиону играћемо своју игру", рекао је Николић на конференцији за медије.

Тренер црно-белих истакао је да Црвена звезда има велики квалитет, али да је његов тим способан да га неутралише.

"Чињеница је да Звезди одговара нерешен резултат, а на њиховом стручном штабу је одлука да ли ће играти опрезно и затвореније. То је легитимно право, док је нама неопходна победа. Бројне су калкулације, али оне падају у воду када почне дерби. Не очекујем да ће их бити ни са наше, али ни са њихове стране."

Николић није желео да открије да ли ће сутра извести формацију са два нападача, Урошем Ђурђевићем и Леандром Тавамбом, или ће се определити за јачи везни ред.

"Наравно да нећу да откријем. Постоје мале дилеме око састава, имамо тренинг после подне и више ће се тада знати", поручио је он. Такође, није хтео да даје мишљење око судије Данила Грујића јер, како је навео, не жели да направи нову грешку.

"Прошлог пута сам изнео фер и спортски став око суђења, а сада нећу унапред да дајем поверење. Хоћу да се уверим на терену, као и цела спортска јавност, а не да дајем сада коментаре", рекао је Николић.

Први нападач црно-белих Урош Ђурђевић наглашава да је екипа спремна за други тријумф у "вечитом" дербију ове сезоне.

"Сви знамо шта значи дерби, спремни смо и у добром расположењу. Пуни смо самопоуздања због велике серије, а сада нас очекује још једна тешка утакмица. Сутра је моменат да искочимо, за дерби не треба додатна мотивација, можемо да направимо потребан резултат", закључио је Ђурђевић.

Утакмица 31. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у уторак од 17.30 на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво