Читај ми!

Муслин: Најгоре полувреме, али најважнија је победа

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао да је прво полувреме данашње утакмице против Грузије било најгоре откад је преузео екипу, али да је победа најважнија.

"Још нисмо завршили, далеко смо од Русије, али је најважније да смо победили. Идемо даље, спремамо се за друге утакмице. Прво полувреме је било најгоре откако сам селектор. Као и обично, грешили смо код гола. Слабо смо почели, а они су добили на самопоуздању. Били смо баш слаби у првом полувремену. Да су дали други гол, ко зна како би се ова утакмица завршила", рекао је Муслин новинарима после утакмице у Тбилисију.

Србија је савладала Грузију са 3:1 и тако остварила трећу победу у пет утакмица квалификација за Светско првенство.

"Нисам погрешио када сам рекао да је Грузија добра репрезентација. Фудбал је мало неправедан, жао ми је колеге, али идемо даље. У другом полувремену смо играли како можемо, а можемо још боље", казао је Муслин.

По његовим речима, грешке попут оне код примљеног гола су директне, а не тактичке.

"То нису тактичке грешке већ директне, које смо правили и досада. То се дешава, шта да се ради. На срећу, промене које сам извршио су уродиле плодом. Видео сам где су проблеми", рекао је селектор.

Муслин је истакао да је Србија имала среће, јер би тешко надокнадила два гола заостатка да је Грузија искористила неку од многобројних шанси после првог гола.

"Имали смо среће, толико слабо смо одиграли... Да смо губили 2:0... Све је могуће у фудбалу, али би било веома тешко. Рекао сам играчима шта смо грешили. Толико лоше смо одиграли, а завршили на полувремену 1:1. Рекао сам им да ћемо победити ако одиграмо мало боље, они су веровали и то се десило", казао је Муслин.

Муслин је казао да је посебно срећан због гола Мијата Гаћиновића, који је против Грузије дебитовао за А репрезентацију.

"Драго ми је што је дао гол који нас је растеретио. Срећан сам због њега и доброг почетка у А репрезентацији, али и због нас", навео је Муслин и похвалио за рад на тренинзима и Уроша Ђурђевића и Сашу Лукића, који нису добили прилику да дебитују.

Наредни ривал Србије биће Велс, у утакмици која ће се играти 11. јуна у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво