Читај ми!

Чеферин: СП у Европи могу да организују само две-три земље

Председник Европске фудбалске уније Александер Чеферин рекао је да у Европи има само две-три земље које би могле да организују Светско првенство 2026. на коме ће учествовати 48 екипа.

Међународна фудбалска федерација донела је одлуку од промени система такмичења на Светском првенству са 32 на 48 екипа.

Чеферин је, говорећи током посете Фудбалском савезу Чешке, рекао да ће бити тешко наћи много земаља које су у стању да обезбеде десетак одговарајућих стадиона.

"Мислим да можда постоје две-три такве земље у Европи, не више. Таквих земаља нема у Африци, можда су то Кина и САД, и то је то. Биће занимљиво, 48 репрезентација је велики број", рекао је Чеферин.

Чеферин је раније најавио да ће Европа тражити од Фифе најмање 16 места за своје репрезентације на Светском првенству 2026. Један од главних фаворита за организацију Мундијала 2026. су Сједињене Америчке Државе.

Председник Уефе је навео да је добро што је број селекција које учествују на Европском првенству повећан на 24.

"Било је добро такмичење. Многе мале земље су се квалификовале и добро прошле", рекао је Чеферин.

Наредни шампионат Европе одржаће се у неколико земаља, а Чеферин је поновио да би волео да се број земаља домаћина ограничи.

"Две земље, никако не више", рекао је Чеферин и додао да огранизација ЕП 2020. неће бити лак посао за Уефу. "То се неће поновити у будућности, барем не док сам ја тамо", навео је Чеферин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво