Мароко коначно победио, али Обала Слоноваче никако да уради исто

Фудбалери Марока победили су у Либервилу после преокрета Того са 3:1, док су Обала Слоноваче и Конго играли нерешено 2:2, у другом колу Групе Ц Купа афричких нација.

Мароко је лакше од очекиваног победио Того, а до тријумфа су дошли иако је ривал први стигао до предности.

Водећи гол за Того постигао је Матје Досеви у петом минуту, да би Мароко изједначио у 14. преко Азиза Бухадуза. Само седам минута касније Мароко је преокренуо, а стрелац је био Роман Саис.

Коначан резултат утакмице у Либервилу поставио је Јусеф Ен-Несјри у 72. минуту.

Ово је тек трећи тријумф селекције коју води Ерв Ренар, тренер веома успешан на овом континенту, на 15 мечева на Афричком купу нација.

Шампион Африке, Обала Слоноваче, и даље на Купу афричких нација у Габону не зна за победу, а у утакмици против Демократске Републике Конго двапут је морала да јури предност ривала.

Нескен Кебано довео је Конго до предности и 10. минуту, али је Вилфред Бони већ у 26. минуту, ударцем главом после корнера, довео Обалу Слоноваче до изједначења.

Конго је одговорио после само два минута, а стрелац другог гола за своју репрезентацију био је Жуниор Кабананга.

Обала Слоноваче је у 67. минуту уз доста среће стигла до изједначења, а стрелац је био капитен Сереј Дије, чији је ударац затекао неспремног голмана Конга Леја Матампија.

Конго је први у Групи Ц са четири бода, прати га Мароко са три, док је Обала Слоноваче трећа са два. Того је последњи са једним бодом.

У последњем колу Групе Ц, у уторак, Конго ће играти против Тогоа, док се у другом мечу састају Обала Слоноваче и Мароко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво