Читај ми!

Партизан сигуран против Јавора

Фудбалери Партизана победили су на свом терену са 2:0 Јавор из Ивањице, у 12. колу Супер лиге Србије и тако сачували друго место табеле.

Голове су постигли Урош Ђурђевић у 31. и Леонардо у 47. минуту. Ово је Бразилцу био 10. гол у сезони и сада се издвојио на првом месту листе стрелаца.

Партизан сада има 42 бода, шест мање од лидера Црвене звезде. Војводина је трећа са истим бројем бодова као и црно-бели, али и минимално слабијом гол-разликом.

Јавор је овим поразом прекинуо серију од пет узастопних победа и остао на осмом месту табеле.

Партизан је од почетка утакмице доминирао на терену, био је доста агресивнији и ангажованији, док се Јавор на другој страни одлично бранио.

У 14. минуту црно-бели су постигли гол, али је поништен због офсајда Ђурђевића. Неколико минута касније Леонардо ј, после велике гужве у казненом простору, успео да шутира са десетак метара, али је голман Јавора Владан Ђогатовић био на правом месту.

Доминацију на терену Партизан је материјализовао у 31. минуту, а стрелац је био Ђурђевић. Њему је то био шести гол у домаћем шампионату. Немања Милетић је с леве стране убацио лопту у шеснастерац гостују, а Ђурђевић је уклизао и послао је у мрежу Јавора.

Јавор је после тог гола заиграо боље, а прву прилику на утакмици дочекао је до 36. минута када је Иван Цветковић запретио из слободног ударца, али ј Филип Кљајић био на правом месту.

Изабраници Марка Николића су друго полувреме започели голом у 47. минуту када се Леонардо по десети пут уписао у стрелце у Супер лиги. Милетић додао лопту до Валерија Божинова, а он је проследио до Леонарда који је сместио у мрежу.

Ритам утакмице је знатно опао после другог гола Партизана тако да великих узбуђења није било све до 80. минута када је Леонардо из изгледне позиције шутирао преко гола. Након њега покушао је и Ђуђевић, али резултат се није мењао.

Партизан у наредном колу гостује Чукаричком, док Јавор дочекује Војводину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара