Читај ми!

Војводина у финишу срушила Бачку

Фудбалери Војводине као гости савладали су Бачку са 1:0 и задржали треће место на табели са 38 бодова колико има и другопласирани Партизан. У градском дербију Рад и Вождовац су одиграли без голова. Јавор је славио у Новом Пазару након преокрета, 2:1. У Нишу, Спартак је однео цео плен и са три бода се враћа у Суботицу, Раднички - Спартак 0:1. У Сурдулици Радник - Чукарички 1:1.

Бачка се дуго држала против Војводине, али је у финишу меча други жути картон добио Зоран Швоња, а гостујући тим је искористио бројчану предност. Победнички гол постигао је Никола Ашћерић у 89. минуту, око пола сата пошто је ушао у игру са клупе за резерве. Војводина је у завршници имала још једну добру прилику, али је Лазар Зличић био непрецизан.

Војводина и Партизан сада имају по 38 бодова, три мање од Црвене звезде, која игра у гостима против Металца. Црно-бели су у петак победили Напредак са 3:2.

Младост је избила на треће место, пошто је на свом терену победила чачански Борац 3:0. Тим из Лучана повео је аутоголом Марија Маслаћа већ у четвртом минуту, да би после тога Милан Бојовић погоцима у 20. и 63. минуту ставио тачку на утакмицу.

Младост се овом победом изједначила по бодовима с крушевачким Напретком, који је у петак изгубио од Партизана. Оба тима имају по 31 бод. Борцу је ово био пети узастопни пораз, тако да је остао на дну табеле са осам бодова.

Спартак је у гостима победио нишки Раднички са 1:0 и тако му пришао на два бода. Радничком је ово био трећи узастопни пораз и сада има 27 бодова на шестом месту, док је Спартак дошао на седмо. Победнички гол постигао је Немања Милић у 87. минуту.

Јавор је у гостима после преокрета победио Нови Пазар са 2:1 и тако прешао у горњи део табеле са 23 освојена бода. Пазарци су повели голом Енвера Аливодића у 12. минуту. Изједначио је Хуснидин Гафуров у 47, а победу тиму из Ивањице донео је Иван Цветковић из пенала у 47. минуту.

Пазару је ово био 11. пораз у сезони и сада је претпоследњи, са 12. бодова.
Чукарички није успео да оствари трећу узастопну победу, пошто је данас у гостима одиграо 1:1 с Радником из Сурдулице. "Брђани" су повели голом Исмаела Фофане у 27. минуту, а домаћи тим је изједначио преко Милоша Адамовића у 73. минуту. Чукарички је 12. са 17 бодова, а Радник 13. са 16.

Вождовац и Рад одиграли су 0:0 на стадиону "На крову". Гостујући тим, Рад, завршио је утакмицу са девет играча, а већи део меча играо је ослабљен. Петар Јовановић добио је други жути картон у 39. минуту, а Зоран Љубинковић у 72.

Рад је сада 10. на табели са 20 бодова, а Вождовац је 11. са 18.  

Резултати и стрелци:

Младост Лучани - Борац Чачак 3:0 (Маслаћ 4 аутогол, Бојовић 20, 63)
Нови Пазар - Јавор 1:2 (Аливодић 12 - Гафуров 47, Цветковић 74 пенал)
Бачка - Војводина 0:1 (Ашћерић 89)
Раднички Ниш - Спартак 0:1 (Милић 86)
Радник - Чукарички 1:1 (Адамовић 73 - Фофана 27)
Вождовац - Рад 0:0
Металац - Црвена звезда 1:2 (Панић 68 - Орландић 88, Аџић 89)

Петак:
Партизан - Напредак 3:2 (Леонардо 45, 55 пенал, Стевановић 84 - Гобељић 19, Вукановић 42)

Табела:
Црвена звезда 44 бодова, Партизан 38, Војводина 38, Напредак 31, Младост Лучани 31, Раднички Ниш 27, Спартак 25, Јавор 23, Металац 20, Рад 20, Вождовац 18, Чукарички 17, Радник 16, Нови Пазар 12, Бачка 11, Борац Чачак 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво