Војводина само Ковачевића пустила у Доху, Муслин нашао замене

Челници Војводине дозволили су само једном свом играчу (од петорице позваних) да путује у Доху на пријатељску утакмицу репрезентације Србије са Катаром у четвртак, наводећи повреде као главни разлог. Селектор Муслин брзо пронашао замене.

Агенцији Бета је у клубу речено да је од петорице позваних само Владица Ковачевић добио дозволу да иде, док су остали лакше повређени, "па није препоручљиво да путују".

Селектор Славољуб Муслин позвао је из Војводине још и Филипа Малбашића, Богдана Планића, Новицу Максимовића и Александра Палочевића.

Муслин је брзо реаговао и одредио који ће играчи путовати у Катар уместо поменуте четворице.

Списку играча из Супер лиге који ће у четвртак играти против репрезентације Катара пријатељску утакмицу додати су Марко Гобељић из Напретка, Јован Ђокић из Јавора и Никола Станковић из Радничког из Ниша.

Илиев: Неколегијално и непрофесионално

Спортски директор Партизана Ивица Илиев каже да тај клуб никада неће правити проблеме репрезентацији када је у питању играње за национални тим и критиковао је одлуку Војводине, оценивши да је она "неколегијална и непрофесионална".

"Наравно да нисмо правили проблеме селектору Муслину и никада нећемо правити проблеме репрезентацији. Ми смо ти који треба да врате култ и да подигну схватање националног тима на најозбиљнији ниво, како и доликује", рекао је Илиев.

Комбинована репрезентација Србије, састављена од играча из Суперлиге, играће у четвртак пријатељски меч са селекцијом Катара.

"Немамо култ репрезентације, јер ми сами из клубова чинимо све да оспоримо реноме националног тима и дреса који треба да буде светиња. Гледамо резултате других селекција, па и оних из региона, и чудимо се како ми немамо такве резултате. Па немамо их јер немамо култ репрезентације", рекао је Илиев.

Репрезентација у Доху путује у среду ујутру, утакмица је у четвртак, а повратак у петак, док се за викенд игра редовно коло Суперлиге.

"Некоректно и неколегијално је да неко изађе из тих оквира и обезвреди националну селекцију зарад својих интереса. Шта смо онда ми остали? Луди или глупи или шта? То је стварно ружна слика", рекао је Илиев.

Бети је у Звезди речено да ће сви њени играчи путовати у Доху, али нису желели да коментаришу одлуку Војводине.

Терзић: Сви да пустимо играче у репрезентацију

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, позвао је челнике Војводине да омогуће свим фудбалерима да играју у дресу са државним грбом.

Терзић истиче да ће Звезда са задовољством пустити својих пет првотимаца у Катар – Филипа Манојловића, Михајла Ристића, Марка Петковића, Марка Полетановића и Срђана Плавшића.

"Највећа част за сваког играча представља играње у дресу са државним грбом. То је нешто о чему сања сваки спортиста ове земље. Не знам ко је донео одлуку да Војводина не дозволи својим играчима да испуне свој сан. Црвена звезда у недељу има тешко гостовање у Ивањици, и гледајући уски клупски интерес, волели бисмо да играчи не иду на тако далек пут, али ни једног тренутка нисмо размишљали да ли да се одазовемо позиву селектора Муслина", рекао је Терзић.

Он се нада да ће људи из Војводине увидети грешку и дозволити играчима да заиграју за државни тим, јер су то заслужили својим досадашњим играма.

"Морамо да водимо рачуна и о нашем савезу; интерес државног тима мора увек бити изнад клупских интереса и сви заједно морамо изаћи у сусрет захтевима свих репрезентативних селекција", поручио је Терзић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво