Пре 20 година млади Дејан Станковић је "уништио" Кајзерслаутерн

Пре тачно двадесет година одигран је реванш меч првог кола тадашњег Купа победника купова, у којем је Црвена звезда декласирала Кајзерслаутерн и добила Дејана Станковића.

Након немачких 1:0, изабраници Владимира Петровића Пижона су у реваншу 26. септембра 1996. године на препуној београдској "Маракани" славили велику победу са убедљивих 4:0.

Јунак меча, који му је знатно утицао на (касније ће се испоставити блиставу) каријеру, био је тада голобради Дејан Станковић (18 година). Он је на терен ушао у 45. минуту и са два гола (50. и 96. минут) преломио меч у корист црвено-белих.

Немце су у финишу другог продужетка дотукли Зоран Његуш (107. минут) и Миодраг Пантелић голом у последњем, 120. минуту.

Црвена звезда: Милојевић; Живковић, П. Станковић, Сакић, Ђоровић; Његуш, Љубојевић (Д. Станковић 46), Ванић, Анић; Огњеновић (Пантелић 83), Јовичић.

Кајзерслаутерн: Реинке; Кадлец, Кох, Шафер, Бреме; Греинер, Ратињо, Франк, Вагнер; Кука, Вегман.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво