Лалатовић: Није срамота изгубити од Звезде

Тренер Војводине Ненад Лалатовић рекао је да његови фудбалери морају да остану психички јаки после пораза од Црвене звезде и да није срамота изгубити, већ бранити се целу утакмицу.

"Морамо да будемо јаки, велики, да се окренемо Металцу и ту покажемо своје право лице. Не гајимо илузије да морамо да будемо прваци, већ да сваку следећу утакмицу одиграмо што боље могуће и победимо. Није срамота изгубити на 'Маракани', било би срамота да смо се бранили целу утакмицу", рекао је Лалатовић после утакмице у Београду.

Војводина је изгубила прво место у Супер лиги, пошто је у 10. колу са 4:1 поражена од директног конкурента Црвене звезде.

"Мислили смо да можемо, покушали смо, али смо кажњени за своје грешке. Заслужено нас је победила Звезда, била је боља 60 минута, ми пола сата. Тешко је када на 'Маракани' оставите простор оваквим играчима какве има Звезда. Резултат је можда превисок", оценио је Лалатовић.

Он је верује да ће оба вечерашња ривала играти боље како сезона одмиче.

"Овом тиму треба време да се скоцка, тешко је направити игру када имате толико нових играча. Како време одмиче, и Звезда и Војводина ће играти још боље", навео је Лалатовић, који је бивши играч и тренер Црвене звезде.

Лалатовић је био бесан у 36. минуту, када је тражио пенал, који није досуђен.

"Нећу ништа рећи јер би неки једва дочекали да шест месеци не видим фудбал. Нећу да коментаришем јер се чека свака моја грешка, да кажем нешто лоше па да ме склоне. Ту је 'црна тачка', па ћемо видети да ли је био пенал. Мени се учинило да је био", рекао је Лалатовић.

Он се у једном тренутку окренуо према ложи на западној трибини, а упитан коме се обраћао, одговорио је: "Махао сам врапцима, поздравио их".

Према његовим речима, фудбалери Војводине пораз од Звезде морају што пре да забораве.

"Ово ћемо што пре да заборавимо и да покажемо да смо велики тим после оваквог пораза. Јако сам задовољан мојим тимом, како смо се уклопили, поносан сам на своје играче и честитам им", рекао је Лалатовић.

Говорећи о утакмици, казао је да је већи притисак био на Звезди јер његова екипа "није морала да победи".

"Нисам хтео да се браним, већ да се надигравам са Звездом. Имамо своју филозофију, тога се држимо и то нас је коштало три лако примљена гола. Звезда је у другом делу показала свој квалитет, странци су показали зашто су доведени у Звезду и играће све боље како време буде одмицало", казао је тренер Војводине.

Када је реч о његовим играчима, Лалатовић је рекао да "њих неколико" има квалитет за Звезду и Партизан, али да нема разлога да одлазе у те клубове јер већ играју у великом клубу.

Војводина ће у следећем колу дочекати Металац, док ће Звезда гостовати Јавору.

Кокеза са "истока" гледао меч

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза, мимо уобичајеног протокола, дерби 10. кола Суперлиге између Црвене звезде и Војводине није гледао из почасне ложе, него са источне трибине стадиона "Рајко Митић".

Кокеза је тријумф Београђана са 4:1 испратио у друштву некадашњих Звездиних првотимаца Горана Буњевчевића, сада потпредседника ФСС и Горана Ђоровића, члана стручног штаба селектора А репрезентације Славољуба Муслина.

Кокеза је, пре него што је "прешао" у ФСС био потпредседник Звезде, а клуб је напустио на почетку прошле сезоне. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи